Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Besparen op automatische gordijnen

Er wordt steeds vaker overwogen om automatische gordijnen aan te schaffen, maar de prijs ligt toch wat te hoog. Kun je ergens besparen op de kosten, en waar moet je zeker niet op bezuinigen? Met deze vier tips van een kenner is het maken van de juiste keuze gemakkelijker voor betaalbare raamdecoratie.

1. Liever sparen dan geld verspillen
Er zijn goedkopere automatische gordijnen te koop, er zijn ook relatief goedkope oplossingen om bestaande gordijnen te automatiseren. Het probleem met deze producten is helaas maar al te vaak dat ze nét niet goed genoeg presteren. Zo kan de motor te zwak zijn om een zwaarder type gordijn in beweging te brengen. Of de beweging is niet vloeiend, de afstandsbediening werkt niet goed en andere kleine ergernissen. Een luide motor is ook een kenmerk van goedkopere producten. In deze gevallen zullen de voordelen van automatisering niet opwegen tegen de nadelen. Met andere woorden; je geeft geld uit voor een situatie waar je minder tevreden mee bent dan voorheen. Je kunt dan beter eventjes doorsparen tot je wel het budget beschikbaar hebt om het product te kopen dat aansluit op jouw wensen, en de kwaliteit levert die je verwacht. Anders zul je tweemaal geld moeten uitgeven bij vervanging van een miskoop, en dat zou natuurlijk zonde van je geld zijn.2. Investeer waar het nodig is

Waar heb je het meeste baat bij automatische gordijnen? Je zou natuurlijk het liefst van de begane grond tot aan de zolder overal de raamdecoratie automatiseren, maar dat zit er wellicht eventjes niet in. Maak per ruimte een lijstje met redenen om te kiezen voor automatisering, en begin met de ruimtes waar de voordelen het meeste naar voren komen.

De gordijnen blijven lang na zonsondergang open staan bij late thuiskomst. Deze situatie kan inbraak in de hand werken. In dat geval ligt een elektrisch gordijn in de woonkamer voor de hand. Als je juist last hebt van licht in de slaapkamer, en daardoor niet voldoende nachtrust krijgt, dan is dit de ruimte om mee te beginnen. Kies bij voorkeur voor een systeem dat uitbreidbaar is. Je kunt namelijk systemen zoals de PoweredBlinds centraal bedienen via een app. Dit werkt natuurlijk prettiger dan een losse afstandsbediening voor iedere kamer.

Bedenk ook dat meer raamoppervlak eveneens hogere kosten met zich meebrengt. Dus een klein venster op zolder kost je minder dan een groot raam in de huiskamer. Dit kan een overweging zijn bij het stellen van prioriteiten. Bekijk de voordelen altijd vanuit je eigen, persoonlijk perspectief en stel prioriteiten.

3. Kies voor de bediening die bij je past
Er zijn meerdere manieren om een automatisch gordijn te bedienen. Daarbij hoort ook een andere prijsstelling.

●     Met een knop aan de wand die direct in verbinding staat met de gordijnrails ben je doorgaans het goedkoopste uit. Dit zal de standaard optie zijn, met andere vormen van bediening tegen een meerprijs. Als je toch altijd in de buurt bent kan dit een goede keuze zijn.

●     Er zijn ook knoppen die draadloos in verbinding staan met het systeem. Dit werkt op basis van een zender en ontvanger. Je hoeft minder kabels te installeren wat de installatie kan vereenvoudigen.

●     Met een bijbehorende afstandsbediening heb je meer bewegingsvrijheid, sommige (ultrasone) modellen gaan zelfs door muren heen. Je kunt naast openen en sluiten vaak ook programma’s instellen wat meer mogelijkheden biedt.

●     Er zijn daarnaast systemen die gekoppeld kunnen worden aan de internet router of een smart home apparaat zoals de Somfy TaHoma. Dan kun je via een app alle gordijnen in huis bedienen, en zelfs koppelen aan bijvoorbeeld de verlichting.De ‘kale’ prijs voor de bediening zegt overigens niet alles. Draadloze opties zullen duurder uitvallen, maar je hoeft niet te boren of wellicht een nieuw stroompunt te installeren. Houd dus rekening met de totale kosten, niet alleen de meerprijs voor een luxe afstandsbediening. Bij smart home oplossingen kun je functies centraal beheren, dit kan ook een kostenbesparende factor zijn. Een gratis app kan dan goedkoper uitvallen dan een extra afstandsbediening voor ieder gordijn in huis.

4. Let op prijs/kwaliteit verhouding
Goedkoop is duurkoop. Hoewel dit niet altijd het geval hoeft te zijn, zul je bij mechanische producten zeker verschillen aantreffen. Een raamdecoratie systeem zit niet zeer complex in elkaar, het is wél van belang dat alle elementen goed op elkaar afgestemd zijn. En dan bepaalt de zwakste schakel hoe sterk de gehele keten is. Bij goedkope producten wordt vaak op cruciale onderdelen bezuinigt. Als er na verloop van tijd mankementen ontstaan die gerepareerd moeten worden, dan moet je dit ook meerekenen in de totaalprijs. Dit geldt ook voor de totale levensduur en vervangingswaarde. Ga liever voor betrouwbare producten van gerenommeerde merken met duidelijke garantie- en service voorwaarden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.