Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuw hoofdkantoor Brabantia wordt duurzame eye-catcher

Interieurmerk Brabantia kondigt de officiële start van de nieuwbouw van het hoofdkantoor aan de Leenderweg in Valkenswaard aan. Tijdens een bijeenkomst met alle medewerkers zijn de plannen voor de bouw van het volledig duurzame hoofdkantoor van het bedrijf bekend gemaakt. Het kantoor zal in de komende maanden volgens de BREEAM normen gebouwd gaan worden op een markante locatie aan de Leenderweg.Gert Jan Kruijning van AA Architecten neemt het ontwerp voor zijn rekening. Het nieuwe hoofdkantoor zal het huidige kantoor aan de Haak in Valkenswaard vervangen. Op de plek waar de bouw gaat plaatsvinden, stond oorspronkelijk het hoofdkantoor van Brabantia. Het oude pand is gesloopt, de materialen zijn gesorteerd en worden hergebruikt en de bodem is gesaneerd. Brabantia heeft daar € 1,2 miljoen voor de sanering uitgetrokken. Het gebouw aan de Haak zal tezijnertijd worden verkocht.

Tijn van Elderen, CEO van Brabantia: “Vandaag markeert weer een belangrijke stap in de rijke historie van Brabantia in de gemeente Valkenswaard. Brabantia is al sinds 1959 in Valkenswaard gevestigd en ik ben blij dat we met de bouw van dit nieuwe, duurzame hoofdkantoor kunnen doorgroeien met Valkenswaard als goede basis.”Anton Ederveen, Burgemeester van Valkenswaard: “We zijn erg trots op Brabantia als Brabants familiebedrijf in de Gemeente Valkenswaard. De vierde generatie, met Tijn aan het roer, doet fantastisch werk en we kijken uit naar het prachtige nieuwe hoofdkantoor aan de Leenderweg.” 

Duurzaam Design
Het nieuwe hoofdkantoor van Brabantia zal klimaatneutraal gebouwd worden volgens BREEAM normen. Het skelet van het gebouw zal uit hout vervaardigd worden. Op het gebouw zal een sedumdak gelegd worden. Er zullen veel zonnepanelen op het dak komen en rondom het pand zullen zo veel mogelijk bomen geplant worden. Regenwater zal zoveel mogelijk worden opgevangen en er komen een groot aantal laadpalen op de parkeerplaats naast het pand.

Meer informatie:
Brabantia
www.brabantia.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven