"Door uitgestelde betaling krijgen retailers de ruimte om producten binnen de betaaltermijn te verkopen"

Online groothandel lanceert betaaloplossing voor winkeliers

Inkoopplatform Orderchamp geeft haar winkeliers en online merchants de mogelijkheid om vandaag te bestellen en pas over 30 tot 60 dagen te betalen. Retailers krijgen hierdoor enerzijds meer financiële ruimte en anderzijds tijd om hun producten binnen deze termijnen te verkopen. Orderchamp staat garant voor de betaling aan leveranciers, waardoor zij geen debiteurenrisico meer hebben. Dit wordt mogelijk gemaakt door de technologie en algoritmen van Orderchamp, die winkeliers o.b.v. data en koopgedrag adviseert welke producten het beste verkopen in hun winkel. Vanuit het bestelgedrag, de type producten en de omloopsnelheid bepaalt het bedrijf een bestedingslimiet voor de winkelier, alvorens een uitgestelde betaaltermijn wordt aangeboden.


De co-founders van Orderchamp.

Na een succesvolle pilot kunnen gekwalificeerde retailers die inkopen via de online marktplaats vanaf vandaag in aanmerking komen voor deze unieke ‘pay after delivery’ propositie. Orderchamp heeft daarvoor succesvol een nieuwe financieringsronde afgerond waarbij een formatie van markt-experts, o.a. Stefan van den Berg (voormalig eigenaar en CEO AfterPay) is toegetreden tot een nieuw adviesorgaan. Daarnaast treden Thomas Plantenga (CEO Vinted) en Zhong Xu (voormalig Lightspeed en huidig CEO Deliverect) toe om de internationale expansie te ondersteunen. Ook bestaande aandeelhouders van Orderchamp, waaronder durfinvesteerder henQ, nemen deel aan deze ronde.

Joost Brugmans (CEO Orderchamp): “Met het vertrouwen van onze nieuwe en bestaande investeerders maken we deze propositie mogelijk voor zelfstandige retailers in hun weg naar de perfect gecureerde winkel. Door de uitgestelde betaling krijgen zij de ruimte om de producten binnen de betaaltermijn te verkopen, waardoor ze hun budgetten kunnen stoppen in het aantrekken van winkelbezoekers en online traffic. Voor onze merken is dit ook voordelig, zij krijgen hierdoor namelijk een extra stimulans in verkopen en hebben geen risico op wanbetalers. De nieuwe investeringsronde en betaaloplossing stellen ons in staat nog harder te groeien in Europa.”

Retailers van Orderchamp zijn te spreken over de betaaloplossing. Zo ook Natali Salvaggio van concept stores Gekaapt & Gekaapt Mini uit Amsterdam: “Orderchamp heeft een fantastisch assortiment. Ik ben erg blij met de flexibele betaaltermijn, die over alle aangesloten merken wordt toegepast. Zo kan ik meer producten inkopen en nieuwe collecties testen zonder direct mijn cashflow negatief te beïnvloeden aan de start van het inkoopseizoen.”

Ook merken op het platform zijn enthousiast, zoals Jantine Budding van het merk Fiskars: “Dit is een fantastische propositie voor ons als merk. Naast het feit dat Orderchamp het betalingsproces uit handen neemt, kunnen wij ons volledig concentreren op het optimaliseren van het bestelproces en daarmee de klanttevredenheid vergroten.”

Meer informatie:
Orderchamp
www.orderchamp.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.