Mosa presenteert Core Collection:

"Kleuren, texturen, vormen en formaten om makkelijk te combineren in patronen"

De tegelfabrikant uit Maastricht vergroot haar aanbod ongeglazuurde keramische tegels en biedt meer ontwerpgemak. In Core Collection verbindt Mosa haar geliefde tegelseries Solids, Terra en Quartz mede door het toevoegen van nieuwe kleuren. Ook introduceert Mosa onder de noemer van Core Collection nieuwe en innovatieve, modulaire vormen. Architecten en ontwerpers kunnen de kleuren, texturen, vormen en formaten van de tegels eenvoudig combineren in patronen. Het creëren van onderscheidende oppervlakken wordt hierdoor gemakkelijker.Core Collection is gemaakt om het ontwerpproces te ondersteunen en het kiezen van keramische tegels te vereenvoudigen. De kleurtonen in Core Collection zijn feilloos op elkaar afgestemd en variëren van licht tot donker, van neutraal tot opvallend en van warm tot koel. Kleuren als koel porseleinwit en basaltgrijs maken onderdeel uit van het palet, net als accentkleuren in onder meer roestrood en blauw. In totaal omvat de serie 39 kleuren die naadloos aansluiten bij de drie texturen: de dynamische, rijk gelaagde textuur van Solids, de matte, subtiel poederachtige uitstraling van Terra en de robuuste granietlook van Quartz.

Vormen en formaten
De ontwerpmogelijkheden voor het creëren van onderscheidende oppervlakken zijn nog groter door de toevoeging van zeven nieuwe, innovatieve vormen. Naast de traditionele vierkanten en rechthoeken omvat Core Collection ook cirkels, driehoeken en vormen om alles met elkaar te combineren. Alle tegelvormen en formaten zijn modulair, zodat architecten en ontwerpers gemakkelijk verschillende vormen en formaten kunnen combineren in een krachtig en strak eindresultaat. Het zorgt er ook voor dat al het materiaal wordt gebruikt en dat er bij de productie van de vormen en Mosa’s patronen geen snijafval ontstaat.Patronen
Architecten en ontwerpers kunnen gebruikmaken van Mosa’s online ontwerptool, de Mosa Pattern Generator, om hun eigen mix en match selectie samen te stellen met de tegels uit Core Collection. Ook kunnen zij kiezen uit een van Mosa's vele samengestelde tegelcombinaties. Ze variëren van uiterst subtiel en rustig tot heel dynamisch en flamboyant.

Meer informatie:
Mosa
www.mosa.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.