Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Pierre Frey lanceert nieuwe meubelcollectie

De Franse ontwerper René Prou creëerde in de twintigste eeuw interieurs waarin traditionele en moderne motieven harmonieus werden gecombineerd. Voorbeelden hiervan zijn de eetzaal in het Waldorf Astoria in New York en de pluche treincoupés van de Orient Express. Het waren de chique interieurs op trans-Atlantische passagiersschepen, zoals de Colombie en Normandie, die de inspiratiebron vormden voor Verso, de nieuwe meubelcollectie van Pierre Frey.Patrick Frey, hoofd van het Parijse bedrijf dat in 1935 door zijn vader werd opgericht, is de kleinzoon van Prou. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de archieven van Prou een inspiratiebron waren voor Sam Baron, de recent aangenomen creatief directeur van de meubelafdeling van Pierre Frey. Baron voelde zich sterk aangetrokken door tijdloze allure van Prou’s  geraffineerde ontwerpen.

Om deze luxe vintagesfeer te vertalen naar het hedendaagse schakelde hij de retro-futuristische designstudio David/Nicolas uit Beiroet in. Alle massief eiken stukken werden ambachtelijk vervaardigd in de werkplaats van Pierre Frey in Villers-Cotterêts in Frankrijk. De bekleding werd uitgevoerd in mohair of in nieuwe stoffen voorzien van de kenmerkende Prou-partonen.

David Raffoul, die de studio David/Nicolas samen met Nicolas Moussallem runt, vertelde aan AD PRO dat ze de Verso-meubelen hebben ontworpen als stukken die ze ook in hun eigen interieur zouden plaatsen. Ze wilden ze een zachte en eenvoudige uitstraling geven met opvallende details, zoals de koperen knoppen, die volgens Raffoul wel wat doen denken aan ‘juwelen’. “Je gaat echter niet alleen naar deze meubelen kijken maar je gaat ze ook gebruiken”, aldus Raffoul.

Verso is geschikt voor kleinere ruimtes en is functioneel en modulair. Ieder stuk biedt meerdere gebruiksmogelijkheden. Zo is één van de loungestoelen voorzien van lades en een uitvouwbaar blad waardoor hij snel kan worden omgetoverd tot een kaptafel, bureau of minibar. Alle opstellingen omvatten ook een poef/voetenbank en kleine salontafel die de ronde belijning van de bank complementeren. “We houden van mooie dingen. We willen dat deze stukken waarde, persoonlijkheid en een verleidelijk accent toevoegen.”


De leuning van één stoel doet tevens dienst als boekenkast. 

Baron ontwierp ook twee kolomtafels en een praktisch kamerscherm, dat is voorzien van geïntegreerd paneel met plank. Het vloerkleed is uitgevoerd in één van de opvallende geometrische dessins van Prou en maakt deze collectie compleet. “Er zijn veel bedrijven die velours verwerken in hun collecties omdat ze denken dat dit chic is. Echte glamour heeft echter te maken met levensstijl en de manier waarop mensen omgaan met meubelen, de plekken waar zij eten, zitten en schrijven”, legt Moussallem uit.

Baron is het hiermee eens en legt uit dat Verso werd gelanceerd werd om de relatie tussen design en de ‘Franse levensstijl’, waarin comfort en generositeit de boventoon voeren, te benadrukken. Deze meubelen hadden ook in het verleden kunnen bestaan maar zullen ook over vijftig jaar nog niet aan relevantie hebben ingeboet. Echte kwaliteit is verbonden aan de verschillende momenten in het leven.”

Bron: Architectual Digest


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven