Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gordijnenatelier legt productie stil

Een van Nederlands grootste gordijnenateliers sluit haar deuren voor enkele dagen. De productie in Roemenië is tijdelijk stil gelegd. Dit laat Herman van der Lelie van het gelijknamige gordijnenatelier weten. De reden van de sluiting is dat er onder zes werknemers het coronavirus is geconstateerd.


Eigenaar Herman van der Lelie.

"Vanwege dit aantal ligt ons bedrijf onder de loep bij de Roemeense autoriteiten. We begrijpen dat en tegelijk is het zakelijk een onprettige situatie. Er is een dreiging dat de overheid ons atelier binnen korte tijd 14 dagen sluit. Om dat voor te zijn hebben we besloten om op eigen initiatief het atelier m.i.v. woensdagmiddag t/m zondagavond te sluiten, zodat we de locaties door een specialist kunnen laten ontsmetten."

"Sinds de uitbraak van het virus zijn er al maatregelen in tact. Iedereen werkt met een mondkapje op, de gehele werktijd. Het schema van de ploegendienst is al maanden aangepast, zodat de collega's elkaar niet ontmoeten. En de gezondheidszorg in Roemenië is al weken overbelast, waardoor mensen van nature voorzichtig zijn in contact met anderen. Het heeft ons lang kunnen behoeden voor het virus, maar helaas treft het ons nu toch."

Gevolgen voor orders
"Onze sluiting heeft gevolgen voor de doorlooptijd. We lopen momenteel nog vier dagen achter op schema, dat zal naar verwachting oprekken naar 14 dagen vertraging. We hebben al eerder gemeld over de vertraagde doorlooptijd vanwege COVID-19 en de zomervakantie en we kunnen ons voorstellen dat u ook baalt van deze situatie. We doen er alles aan zo snel mogelijk stabiliteit te creëren. Tegelijk hopen we op uw begrip voor deze overmacht."

Atelier Leiden
"Het atelier in Leiden is al enkele weken vol, er is momenteel circa 10 dagen achterstand voor spoedorders. Het atelier in Leiden blijft wel geopend en u kunt goederen nog steeds laten leveren. We kunnen echter geen orders met voorrang verwerken."

Meer informatie:
Atelier Van der Lelie
www.vanderlelie.nl

Publicatiedatum: