Geberit toont toekomst met revolutionair toilet

Met de nieuwe Geberit ONE wc zet het bedrijf een stip aan de horizon van de sanitairmarkt. Geberit ONE serie is sinds april in Nederland verkrijgbaar. Deze nieuwe serie is volgens Geberit grensverleggend binnen de sanitairbranche. Het toont de baanbrekende mogelijkheden, die ontstaan door het slim combineren van sanitairtechnische knowhow achter de wand met vakkundig design voor de wand.

De keramiekexperts en sanitairtechnici van Geberit hebben deze gecombineerde knowhow van voor- en achter de wand ook toegepast op het toilet uit de ONE serie. Het resultaat is tot in de kleinste details overtuigend.

 
Vakkundig design voor de wand
Qua design lijkt het Geberit ONE wandcloset haast te zijn gegoten. De wc is elegant en perfect in verhouding, waarbij alle naden en vormen perfect op elkaar afgestemd zijn. De volgende verrassing komt wanneer de deksel wordt geopend: een asymmetrische, volledig spoelrandloze binnengeometrie van het closet. Bij het doorspoelen stroomt het water in een spiraalvormige beweging vanaf de zijkant in het toilet. Dankzij de verbeterde sturing van de waterstroom is het spoelen niet alleen zeer stil, maar ook uitzonderlijk grondig.

De wc-deksel en -zitting zijn vervaardigd van hoogwaardig kunststof, sluiten perfect aan op het keramiek en beschikken bovendien over een softclose-mechanisme. Dit zorgt ervoor dat deksel en zitting niet hard kunnen dichtvallen op het keramiek. Zitting en deksel kunnen met twee, in het keramiek verankerde bouten, perfect worden uitgelijnd en kunnen met één hand worden verwijderd en weer worden teruggeplaatst. Het met hoogwaardig Geberit KeraTect® glazuur afgewerkte keramische oppervlak van de wc is daardoor goed toegankelijk en kan moeiteloos worden gereinigd.

Techniek
Het Geberit ONE wandcloset kan worden gemonteerd op de beproefde Geberit Duofix of Geberit GIS installatie-elementen. De montage van een closet met volledig gesloten sifonkap is altijd een vervelende klus. Met de nieuwe, gepatenteerde Easy Fast Fix (EFF3) bevestigingstechnologie vereenvoudigt Geberit de installatie - van een closet met verdekte bevestiging - op revolutionaire wijze. De wc is door één installateur moeiteloos te monteren. Via de gaten aan de bovenzijde van het keramiek kunnen de moeren namelijk simpelweg met een inbussleutel aangedraaid worden. Het closet wordt daarmee stevig tegen de muur aangetrokken. Vervolgens wordt de zitting met bevestigingspennen op het keramiek gelegd en worden de bevestigingspunten aan de bovenzijde aangedraaid. Hierdoor is een pasmal overbodig. 

In hoogte verstelbaar
Achterin de holle ruimte van het keramiek bevindt zich een uniek kunststof binnenwerk. Dit kunststof element zorgt ervoor dat het Geberit ONE closet geheel naar wens op hoogte gemonteerd kan worden. Dit kan bij zowel de eerste installatie als jaren later. Dankzij deze ingenieuze installatietechniek blijft de watertoevoer optimaal en hoeft de voorwand niet geopend te worden bij het aanpassen van de wc-hoogte. De hiervoor beschikbare speelruimte bedraagt in totaal vier centimeter.

Meer informatie:
Geberit
www.geberit.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.