Geslaagde opening van House Raccoon Studio Shop

"Alles binnen twee uur met de hand gemaakt"

Het Vlaamse House Raccoon heeft afgelopen tijd haar eerste fysieke winkel geopend, in een historisch pand in hartje Mechelen. Aanvankelijk was het de bedoeling van de oprichters Nathan Noëth en Anneleen Durnez om de winkel eerder te openen, echter zorgde het coronavirus ervoor dat de opening uit werd gesteld.House Raccoon Studio Shop
De House Raccoon Studio Shop is geen doorsneewinkel. Nathan Noëth: "Het is de bedoeling dat mensen naar de winkel komen en vervolgens door middel van een systeem een product kiezen. Als eerst kiezen ze de achtergrondkleur, oftewel de basiskleur en daarna kunnen ze stukjes uitkiezen. Deze keuzes worden daarna doorgegeven aan het atelier in de winkel, zodat we ermee aan de slag kunnen gaan."

"Vooral over het laatste gedeelte zijn veel bezoekers verbaast", volgens hij, "De bezoeker kan namelijk rustig verder winkelen, iets gaan drinken of een hapje gaan eten in de stad. Binnen twee uur is de bestelling met de hand gemaakt en klaar om opgehaald te worden."House Raccoon werkt al 1,5 jaar samen met een sociale werkplaats, die het grootste gedeelte van de productie verzorgen. "Zij produceren de standaardcollecties voor ons. Ongeveer 70% van wat er in de winkel staat komt van hen. Alles wat wij verkopen wordt geproduceerd in België. Er zijn nog maar weinig bedrijven die dit uitsluitend in België of Nederland doen."

Focus op de winkel
De komende tijd willen Nathan en zijn partner Anneleen zich blijven focussen op de winkel. Vandaar dat het Belgische bedrijf niet aanwezig zal zijn op de vakbeurs Showup."We willen af van het collectie gevoel, maar we willen wel heel veel verschillende producten aan kunnen bieden. Momenteel bieden we een twintigtal standaard vormen aan in de winkel, maar dit gaan we uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan wanddecoratie, bijzettafeltjes en verlichting."

"Het is nu zaak om de fysieke winkel te 'finetunen'. Als eenmaal gebeurt is, kan er verder gekeken worden", geeft Nathan aan. Hiermee doelt hij op andere steden. Volgens hem zijn er zijn meerdere plaatsen waar ook vraag is naar ons concept.7 oktober zal House Reccoon te bezichtigen zijn op Eén, het eerste net van de VRT, de Vlaamse openbare televisieomroep. Het bedrijf doet mee aan een televisieprogramma, waarin verschillende ondernemers gevold worden.

Meer informatie:
House Raccoon Studio Shop
Guldenstraat 21
2800 Mechelen
info@houseraccoon.com
www.houseraccoon.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.