Zuiver lanceert collectie Banne

Vandaag lanceert interieurbedrijf Zuiver officieel een nieuwe 'premium design'-collectie: Banne. De introductiecollectie bevat 6 designs van vooraanstaande Nederlandse designers als Peter van de Water (winnaar Dutch Design Award 2019), Lex Pott en Bas Vellekoop.

Heroverwegen wat echt belangrijk is, is nu meer dan ooit aan de orde. Banne brengt een opvallende nieuwe kijk op verantwoord ontwerpen en debuteert in september met een zesdelige collectie. Een antwoord op de steeds vager wordende grens tussen werk- en woonruimte. De Bloom in & outdoor lounge chair van Banne is een van de finalisten van Rossana Orlandi's Guiltless Plastic award 2020."Nederland is wereldberoemd om zijn baanbrekende benadering van duurzaamheid, en om zijn tijdloze, gestripte design esthetiek. Daarom zijn we verheugd om Banne aan te kondigen - een visionair merk dat lowlands designwaarden combineert met hoogwaardige materialen en verantwoorde productiemethoden. Genoemd naar de wortels van haar wijk in de Nederlandse polder, zet Banne een nieuwe stap in de richting van transparantie en het verminderen van hun impact op de planeet - zonder hun impact op de manier waarop de planeet leeft en werkt te verminderen", aldus Arjen Lubbes, eigenaar van Banne.Waarom alleen maar van interieur veranderen, als je hele leveringsketens kunt veranderen?
Banne vindt dat elke ruimte de wereld een beetje mooier moet maken. En elk ontwerp zou moeten verbeteren ten opzichte van wat ervoor kwam. In onze gedachten is het niet de taak van een ontwerper om een morele kruistocht uit te vechten, maar om problemen op te lossen. En problemen worden niet urgenter dan duurzaamheid. Gewapend met dit frisse perspectief daagt Banne het gevestigde industriële denken uit. Het productieproces van een product kan net zo inspirerend zijn als het product zelf. "Geen enkel ontwerp is ooit echt af, er is altijd een betere manier om het te maken, we leggen de lat steeds hoger."Als blikken kunnen doden, kunnen ze ook helpen
Banne werkt samen met een aantal vertrouwde Europese leveranciers, die dezelfde inzet hebben om te zoeken naar nieuwe en meer verantwoorde manieren om hoogwaardig design te integreren in professionele projecten. Voor de lanceringscollectie heeft Banne zich gewend tot Nederlandse ontwerpers die toonaangevend zijn op het gebied van duurzaam, detailgeoriënteerd ontwerp: Peter van de Water (Nederlandse designprijs 2019 winnaar), Lex Pott, Roos Soetekouw, Bas Vellekoop en Susanne de Graef.

Meer informatie:
Banne
www.banne.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven