Italiaans designmerk benaderde ondernemer op Salone del Mobile

Droom Sander van Hooydonk (26) in vervulling: opening eerste monobrand store in Benelux

Om op je 25e benaderd worden door een Italiaans designmerk met de vraag of je een winkel wilt openen, dat overkomt niet iedereen. Vorig jaar werd Sander van Hooydonk van Studio SVH op de Salone del Mobile benaderd door Molteni|Dada met de vraag wat zijn toekomstplannen waren.
 

"Destijds werkte ik bij een architectenbureau in Rotterdam. Ik wist dat ik in de loop van mijn carrière wel voor mezelf wilde starten. Toen kwam de vraag waarom niet nu? Ze zochten in Nederland iemand die een monobrand store wilde openen met alleen Molteni|Dada. Dit heeft mij toen aan het denken gezet. Na veel wikken en wegen heb ik het besluit genomen om hiermee akkoord te gaan. Vooral ook omdat ik de eerste zou zijn in de Benelux met een monobrand store van het designmerk."


De toekomstige showroom van Sander.

"In de traditionele woonwinkels staan veel verschillende merken in een zaak, dit zal bij mij niet het geval zijn. Ik ga alleen Molteni|Dada verkopen. Met dit merk kun je de gehele woning inrichten, op verlichting en badkamer na. Voor de verlichting werk ik samen met een ander Italiaans merk, Viabizzuno. Doordat ik de showroom vestig naast Sjartec in Leiden, kan ik mijn klanten ook voorzien van badkamers.

Vincent van Duysen
Van veel omstanders kreeg Sander de vraag waarom hij voor dit merk heeft gekozen. Hij weet dit duidelijk te beargumenteren. "Sinds 2015 is de Belgische Vincent van Duysen creative director bij het woonlabel. Om als Italiaans familiebedrijf een Belg in het team te nemen met die functie is heel bijzonder. Vincent heeft Molteni|Dada een meer westerse sfeer meegegeven, hierdoor wordt het merk toegankelijker voor de Nederlandse consument."Volgens Sander is de collectie ingetogen sober, maar wel met pure rijke materialen. "Tijdens mijn studie in het Belgische Gent heb ik leren houden van de sobere  vormgeving. Hier is ook mijn voorliefde voor Belgische architectuur ontwikkeld. Bijna alle architecten en ontwerpers die ik inspirerend vind zijn vaker Belgen dan Nederlanders. Naast mijn gevoel voor de stijl van de zuiderburen heb ik ook een groot deel van mijn familie in België wonen. Al bij al heeft het mij doen besluiten dat ik voor de volle honderd procent achter dit merk kan staan en mee aan de slag wil gaan. Ik voel me ook niet beperkt om met dit merk te gaan werken, de collectie is zo breed dat ik bijna oneindig door kan gaan."

Leiden
De showroom is in Leiden gevestigd. Dat is een bewuste keuzen volgens Sander. Zelf woont hij in Rotterdam maar dit ligt niet centraal voor zijn doelgroep. "De keuze is voor Leiden gevallen doordat de kans zich voor deed om me in het pand van Sjartec te vestigen. Hiermee wordt de showroom meer een totaalconcept waarbij inrichting van een complete woning mogelijk is. Beide showrooms lopen in elkaar over", legt de inmiddels 26-jarige Sander uit.Oktober
Sander is nog druk bezig met de verbouwing en hoopt eind oktober open te gaan. "Voor mezelf hang ik er geen specifieke datum aan vast omdat je zit met levertijden vanuit Italië. Wel heb ik gesteld dat eind oktober de deadline is voor alles. Hoe het er nu voor staat gaat dit zeker lukken. De eerste afspraken staan ook al in de agenda dus er is geen mogelijkheid om het nog uit te stellen."

"Klanten kunnen bij mij al een afspraak inplannen om in alle rust de showroom als eerste te bezoeken. Niet alleen particulieren maar de deuren staan ook open voor interieurstylisten en architecten", besluit Sander.

Meer informatie:
Studio SVH | Molteni & Dada
Flevoweg 2D
2318BZ Leiden
www.sandervanhooydonk.nl 
info@sandervanhooydonk.nl
+31 (0) 6236 44560


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.