Graham & Brown presenteert Wallpaper 2021

Ieder jaar introduceert de Engelse behang- en verfspecialist Graham & Brown haar Wallpaper of the Year en Colour of the Year. Met vijfenzeventig jaar ontwerp- en productieervaring, identificeert de ontwerpstudio de belangrijkste bewegingen in de interieursector. Daarnaast worden de toekomstige trends voorspeld die terug te zien zijn in de Graham & Brown-collecties.

In een wereldwijd gestreamde digitale presentatie vanuit het hoofdkantoor in Blackburn presenteerde Graham & Brown de lancering van de 2021 collectie. Wallpaper of the Year: Timepiece en Colour of the Year: Epoch, een deskundige fusie van archiefmateriaal en eigentijdse componenten.Vol beweging, kleur en uitbundigheid markeert de Graham & Brown Wallpaper of the Year het begin van de 75e verjaardag van het merk, die in 2021 zal plaatsvinden. Timepiece is een samensmelting van prints en combineert fragmenten van het Graham & Brown archief, daterend van 1946 tot heden. Het resultaat is een gedurfd, innovatief behang dat de essentie van de ontwerpfilosofie van Graham & Brown vertegenwoordigt.

Een van de archiefpatronen waarnaar in Timepiece wordt verwezen, is Original, het allereerste behang dat in 1946 in de Graham & Brown fabriek in Blackburn werd geproduceerd. De Art Deco-structuur van het patroon vormt het geometrische raamwerk van Wallpaper of the Year 2021: lagen van bloemmotieven worden vervolgens in deze architectuur geweven om een opvallend behang te produceren dat reflecteert op de esthetiek van het verleden.

Met een briljante reeks bloemen en bladeren roept Timepiece een omgeving op die weelderig, glamoureus en toegeeflijk is. Het rijke, juweelkleurige kleurenpalet doet denken aan de weelderige bloemen van de Nederlandse bloemenschilderkunst en wordt verlevendigd met zonovergoten bloembladen en tulpen. Hyacintroosjes vormen een uitnodigende textuur naast de grote elegante magnolia-bloemen.Naast de kleur Amethyst, is Timepiece ook verkrijgbaar in de paletten Moonstone en Midnight. Voor de allereerste keer ooit kan het ontwerp ook worden geproduceerd als een op maat gemaakte Mural of the Year: Timepiece, waarmee wordt benadrukt hoe ver de productie van wandbekleding zich heeft ontwikkeld ten opzichte van de printmachines van 1946.Als aanvulling op het Timepiece behang introduceert Graham & Brown de Colour of the year 2021: Epoch. Een pruimtint welke de rijkste paarse tint in het Timepiece behang weerspiegelt en versterkt, voor een vorstelijke en luxe uitstraling. De tint Epoch speelt in op de interieurtrend die rustgevende ruimtes realiseert.

Epoch is een koninklijke en luxueuze tint; voor wie durft kunnen hiermee indrukwekkende interieurs worden gecreëerd, maar deze tint kan ook worden ingezet voor een meer ingetogen en rustgevend interieur. Abby Hesketh, productmanager en verf- en kleurspecialist bij Graham & Brown, deelt hieronder haar deskundige tips voor het stylen van de Graham & Brown Colour of the Year: Epoch.

Meer informatie:
Graham & Brown
www.grahambrown.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven