Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Tarkett zet volgende stap naar circulaire economie met iQ Natural Vinylvloeren

iQ Natural vertegenwoordigt de nieuwe generatie vinylvloeren in de overgang naar een circulaire samenleving. De vloeren gaan tientallen jaren mee en kunnen aan het eind van de levensduur middels het Restart-programma door Tarkett worden teruggenomen om tot nieuwe vloerbedekking gerecycled worden, zonder verlies van kwaliteit. De homogene vinylcollectie is milieuvriendelijk ontworpen en vervangt fossiele grondstoffen door biomassa. iQ Natural biedt architecten, ontwerpers en vastgoedeigenaren een vloeroplossing met 50% minder broeikasgasemissie vergeleken met de gemiddelde homogene vinylvloer.Met deze introductie laat Tarkett zijn toewijding aan duurzame innovatie zien. iQ Natural verlegt namelijk de grenzen van milieuvriendelijk design, zodat klanten proactief de milieu-impact van hun projecten kunnen verminderen. Elke gebruikte vierkante meter draagt bij aan de overstap van fossiele naar hernieuwbare grondstoffen, wat ons een stap dichter bij een circulaire, CO2-neutrale samenleving brengt.

iQ Natural maakt circulaire economie mogelijk
Recycling is een van de steunpilaren van een circulaire overgang, omdat het een efficiënte manier is om grondstoffen te besparen, en afval en broeikasgasemissies te verminderen. iQ Natural is na installatie en na gebruik volledig recyclebaar. Na gebruik kan de vloer worden teruggenomen via het ReStart-programma van Tarkett, waarna deze wordt gerecycled in grondstoffen voor nieuwe vloeren.

Om vinylvloeren na gebruik effectief te recyclen, heeft Tarkett in Zweden onlangs een innovatieve industriële reinigingsmethode geïntroduceerd. Hiermee kunnen lijm- en betonresten van iQ Natural-vloeren worden verwijderd, voordat ze worden omgezet in vinylkorrels van dezelfde kwaliteit als nieuwe grondstoffen.De eerste vloer van bio-attributed vinyl
De nieuwe generatie van iQ Natural vervangt 100% van het vinyl uit fossiele bronnen door bio-attributed vinyl (BIOVYN). Dit betekent dat het vinyl wordt vervaardigd in een productiesysteem waar hout residu biomassa, dat niet concurreert met de voedselketen, parallel met fossiele grondstoffen wordt gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande bossen, wat inhoudt dat er niet specifiek bomen worden geplant of gekapt voor deze toepassing. De biomassa wordt vervolgens aan een specifiek eindproduct toegeschreven volgens de principes van de massabalans. Massabalans principes maken een 'groene overgang' binnen een bestaande productie-infrastructuur mogelijk, zonder dat er voor de ontwikkeling van nieuwe productiefaciliteiten een intensief gebruik van natuurlijke hulpbronnen nodig is. Dit is een essentieel hulpmiddel om de overgang te versnellen. Deze toeschrijving in de hele toeleveringsketen wordt erkend door de Roundtable on Sustainable Biomaterials (RSB). Dit zorgt ervoor dat iQ Natural profiteert van sterke duurzaamheidskenmerken, waaronder een aanzienlijke vermindering van broeikasgasemissies.

Interieurs verrijken
De iQ Natural-collectie bestaat uit 35 kleuren en biedt een subtiele combinatie van ton-sur-ton en neutrale kleuren, die zijn geselecteerd om op de natuur geïnspireerde interieurs te creëren. De collectie is verdeeld in vijf hoofdkleuren, die elk verschillende emoties oproepen. Het nieuwe gevlekte patroon van Natural Flakes is ontworpen om architecturale secties te markeren, vloeiende overgangen mogelijk te maken of design kenmerken in ruimtes te accentueren.

Meer informatie:
Tarkett
www.tarkett.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven