Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Hans Stokvis van De Toekomst: "Ik wil me sterk maken voor huisshows in de regio"

Terwijl op de achtergrond een groep mannen gezeten aan een tafel met tekeningen stoeit over toekomstige modellen relaxfauteuils, is de huisshow van Meubelfabriek De Toekomst in volle gang. "Jaarlijks wordt de collectie met zo'n 30 nieuwe modellen uitgebreid. Eigenlijk gaat het in een iets te snel tempo", vindt commercieel manager Hans Stokvis, "want de consument krijgt bijna niet de mogelijkheid om er wat van te vinden... Alleen al op deze huisshow staan er twaalf nieuwe modellen", geeft hij aan. Het is tegelijkertijd wel de kracht van de meubelfabriek uit Beesd. Het bedrijf is niet alleen trendsetter, maar behoort qua verkoop ook tot de top van Nederland.


Hans Stokvis in een stoel uit de nieuwe collectie RealaX4U.

"Je ziet dat de nadruk steeds meer op functies komt te liggen", vervolgt Hans. "De mogelijkheden zijn eigenlijk onuitputbaar. We maken nu al stoelen met vier verschillende systemen. Sommige fauteuils hebben zelfs drie motoren. Dat wil de consument ook. Als het past in het systeem, voeren we het ook uit. We hebben ze nog niet, maar over een jaar of drie zou het zo maar kunnen: verwarmde stoelen. Ondanks de vele verschillende systemen is er onderhuids veel hetzelfde. Dat moet ook, wil je kostenbesparend produceren", legt Hans uit.


In de showroom is ook de consument welkom om in verschillende modellen - van hoog tot laag - te komen proefzitten. Kopen kan alleen bij de dealer.

Het eerste deel van de huisshow, dat gehouden werd van 31 augustus t/m 8 september (het tweede deel vindt plaats van 28 september tot en met 9 oktober), is voor De Toekomst een schot in de roos gebleken. "We zijn omzetmatig heel tevreden. De klant vindt het fijn als we uitgebreid de tijd nemen. Sommige ondernemers zijn 2 tot 3 uur aanwezig, waardoor we ook dieper op bijvoorbeeld de materialen in kunnen gaan. Dat levert zo veel meer op, zoals de broodnodige kennis die de retailer in zijn eigen winkel met de klant kan delen."

De dierenwanden kunnen ook bij de winkeliers geplaatst worden.

"Eigenlijk hebben we het in de afgelopen dagen nooit druk gehad, maar het liep gewoon lekker door. Vrijwel alle klanten kwamen op afgesproken tijdstippen, waardoor we alle tijd voor elkaar hadden. Dat wordt gewaardeerd. Je kunt lekker over van alles en nog wat praten, ook over de handel in zijn algemeenheid. De hectiek van Nieuwegein (inspiratiecentrum De Woonindustrie, waar De Toekomst een drukbezochte showroom heeft, red.) ben je kwijt. Het gaat er gewoon een stuk relaxter aan toe. Hier in Beesd staat alles op collectie en de mogelijkheden, zodat de klant goed geïnformeerd kan worden. Het biedt een stukje meerwaarde."

Naast stoelen heeft De Toekomst ook banken in de collectie.

"Het is nu toch een tijd dat je anders naar beurzen gaat kijken. De bezoeken nemen niet toe, ze staan de laatste jaren toch onder druk", vindt Hans. "Ik wil me sterk gaan maken voor huisshows in de regio. Daar ben ik een groot voorstander van. Ook als dat concurrenten zijn. Je kunt elkaar alleen maar versterken. Natuurlijk zal Nieuwegein blijven bestaan, maar wij als De Toekomst kiezen voor en en; dus zowel een huisshow als een showroom op De Woonindustrie."

Bij De Toekomst staat naast een sterk accent op comfort, functionaliteit en een innovatief ontwerp hoog aangeschreven.

Meubelfabriek De Toekomst is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Al vanaf het begin van de vorige eeuw was men werkzaam in de houtindustrie waarna in 1955 officieel Meubelfabriek De Toekomst werd opgericht. Vanaf dat moment heeft men zich toegelegd op het produceren en verkopen van meubelen, voornamelijk zitmeubelen. Een sterk punt vanaf het begin was de eigen ontwikkeling. Tot op de dag van vandaag worden alle ontwikkelingen binnen het eigen bedrijf gedaan. "Zodoende blijven we toonaangevend en is men zeker van een product dat aan eisen van de huidige consument voldoet."

De VAKdagen in Nieuwegein zijn gepland op 13, 14 en 15 september en op 21 en 22 september. 

Meer informatie:
Meubelfabriek De Toekomst
Industrieweg 1
4153 BW  Beesd
www.de-toekomst.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven