Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Equilli toont nieuwigheden in De Woonindustrie

Op het komende slaapevent in De Woonindustrie dat plaatsvindt van maandag 13 t/m dinsdag 15 september en op maandag 21 en dinsdag 22 september, zal Equilli enkele interessante nieuwigheden presenteren. Dat laten sales verantwoordelijke Alex Schonewille en oprichter Vincent Verhaert weten.



"Met Equilli zetten we volop in op wetenschappelijke expertise, personalisatie en service om onze klanten een gezonde nachtrust te bieden. Als merk werken we daarom graag samen met slaapspeciaalzaken die zich op deze punten willen onderscheiden in de markt. Met deze duidelijke positionering hebben we onze plaats op de markt weten te veroveren. Met behulp van een doordachte marketingstrategie versterken we samen met onze dealers jaar na jaar onze merkbekendheid. In België staan we op dit vlak al verder, maar ook de roadmap voor Nederland ligt klaar om verder uitgerold te worden."

R & D
Het ontstaan van Equilli situeert zich aan de Afdeling Biomechanica van de Universiteit van Leuven. Na jarenlang onderzoek naar het effect van een persoonlijk aangepaste matras op de slaapkwaliteit, was de tijd rijp om met Equilli de markt op te gaan. Deze wetenschappelijke achtergrond vormt nog steeds het DNA van het merk en vormt ook de basis voor alle nieuwe ontwikkelingen binnen Equilli. We blijven nieuwe producten ontwikkelen en bestaande doorontwikkelen.

Eigen productie
In 2020 heeft Equilli de stap gezet naar een eigen productie dankzij de toegenomen volumes. We zijn hierdoor niet alleen flexibeler geworden, maar hebben zo ook de controle, kwaliteit en service volledig in eigen hand. En dat is belangrijk om onze visie op gezond slapen te realiseren.



Selectieve distributie
Equilli heeft een matras ontwikkeld met verwisselbare zones die kan aangepast worden aan de unieke lichaamsbouw en slaaphouding van elke klant. "Ons wetenschappelijk slaapcomfort slaat aan in België. Ook in Nederland krijgen we steeds meer vaste voet aan de grond. We hebben nu een 25-tal dealers die de nodige expertise in huis hebben. Alle winkels hebben een eigen mooie regio. We willen niet dat onze producten op elke hoek van de straat te koop zijn. Exclusiviteit vinden we belangrijk. In België zijn we op een paar blinde vlekken na in alle regio's vertegenwoordigd, in Nederland is er zeker nog ruimte voor een dealerschap."

Gelijkenissen
"Of er veel verschillen zijn tussen Vlamingen en Nederlanders?", herhaalt Vincent de vraag. "Ik spreek liever van gelijkenissen, want die zijn er meer. Ondernemers in zowel Nederland als België zijn handelaars die met dezelfde zaken bezig zijn. In ons vakgebied is er vooral concurrentie van online aanbieders en grote ketens die met hoge kortingen strooien. Maar als slaapspeciaalzaak kun je je expertise en service koppelen aan de exclusieve producten van Equilli. Op prijs ga je het nooit winnen, maar je ziet dat een klant graag naar een slaapspecialist komt, omdat hij daar goed geholpen wordt, een persoonlijk advies krijgt en de service ook na aankoop van het product hoog blijft. Die persoonlijke aanpak werkt. Dat we fysiotherapeuten in dienst hebben, geeft ook een bepaalde meerwaarde. Klanten die op zoek zijn naar een matras ervaren bij aankoop immers een stukje onzekerheid. Met Equilli nemen we die onzekerheid zo veel mogelijk weg."

Bezoek ons op de Vakbeurs Slapen in De Woonindustrie. Maak een afspraak via Equilli.


Meer informatie:
Equilli
www.equilli.com 

Publicatiedatum: