Pillow Sofa geïnspireerd op tassen Kassl Editions

De Belgische studio Muller Van Severen heeft een serie zachte, gewatteerde banken ontworpen die lijken op de Pillow Bags van modemerk Kassl Editions.

De banken, die de toepasselijke naam Pillow Sofa kregen, werden ontworpen door Hannes Van Severen en Fien Muller. Het doel is om de Kassl Editions-tassen terug te laten komen in een meubelstuk, zo meldt Dezeen.De zittingen van de banken bestaan uit twee gestapelde kussens die bij elkaar worden gehouden door hengselachtige lussen, waardoor zij lijken op een reusachtige versie van de Pillow Bag.

De banken zijn vervaardigd van hetzelfde olie gecoate katoen van de Italiaanse textielfabrikant Limonta als de tassen, maar de studio gebruikt hiervoor wel de restanten van de stoffen die overblijven van de tassenproductie.Hoewel de zitmeubelen in dezelfde kleuren verkrijgbaar zijn als de tassen, wit, zwart en camel, heeft Muller Van Severen ook een paar nieuwe kleuren toegevoegd, zoals groen, marine- en hemelsblauw.

De Pillow Sofa is in twee verschillende opstellingen verkrijgbaar, traditioneel of met een hoek. Het modulaire ontwerp stelt gebruikers in staat om de banken als individuele stukken te gebruiken of in combinatie, door de delen met de lussen aan elkaar te bevestigen.Bron: Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven