"Niemand zag het zitten om dit project te realiseren"

Trapkast genomineerd voor publieksprijs

De trapkast van architectenbureau Kokon is genomineerd voor de Gouden IJsselsteen. Een publieksprijs voor de beste ruimtelijke oplossing in de gemeente Capelle aan den IJssel.

Voor een familie uit voornoemde stad ontwierp het Rotterdamse architectenbureau Kokon een generatiewoning. Via een aanleunconstructie kunnen meerdere generaties gezamenlijk en apart op één erf wonen. Het geheel is zo ontworpen dat iedereen zijn eigen privacy heeft. Sterker nog: de meeste medelanders wonen dichter op hun buren.Het bestemmingsdoel was dat de schoonmoeder ook in deze woning kwam te wonen, en er werd in de woning een vide gemaakt. "We waren eigenlijk zo goed als klaar met ons ontwerpproces toen we erachter kwamen dat we nog een trap naar de vide moesten maken. Dit was een hele puzzel, want er was eigenlijk geen ruimte meer voor", vertelt Henk Middelkoop van Kokon. "De enige oplossing was een trap integreren in de kast aan de wand, dit werd de schuiftrap."

Henk vertelt dat door de precisie het maar lastig was om iemand te vinden die deze trapkast wilde produceren. "Het is echt millimeterwerk. De eerste insteek was om de trap van hout te maken, net als de kast, maar hout gaat werken en dus schuift de trap niet meer in de kast. De enige mogelijkheid die voor ons toen nog overbleef was staal. Ook op dit vakgebied was er niemand die het zag zitten de trap te realiseren. Een vriend van me, die in de staal verwerking zit en een echte vakman is, heeft me toen geholpen. Daniël de Bruijn realiseerde het mooie stukje stalen vakwerk."

De woning waar de trap in is geplaatst is negen maanden geleden opgeleverd. De trap was dusdanig specialistisch werk dat deze twee maanden terug erin is geschoven.

Eén miljoen
"Daniël had vol trots op Instagram een video van zijn laatst gerealiseerde project geplaatst. Dit viel blijkbaar goed in de smaak bij zijn volgers. Inmiddels is de video al ruim een miljoen keer bekeken en gerepost op meer dan 15 verschillende accounts."


"Bij Kokon streven we er bij onze woningen/villa's altijd naar om iets unieks af te leveren. Op deze manier is dit toch weer mooi gelukt", besluit Henk.

Meer informatie:
Kokon Architecten
www.kokon.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.