Directeur Peter van Workum van Nederlandse fabrikant CLS:

"Juiste LED-verlichting zorgt voor besparingen en draagt ook bij aan hogere omzetcijfers"

CLS is een Nederlandse fabrikant van hoogwaardige LED verlichtingsoplossingen. "De armaturen worden in onze moderne fabriek in Wijchen ontworpen en geproduceerd. Er wordt gebruik gemaakt van Europese onderdelen zodat een investering in onze producten voor vele jaren gewaarborgd is", laat directeur Peter van Workum (zie foto) weten.

"Op verzoek van een aantal succesvolle meubelretailers hebben wij een reeks armaturen ontwikkeld voor gebruik in meubeltoonzalen", vervolgt eigenaar Van Workum van CLS. Hij is binnen het bedrijf verantwoordelijk voor de woningbranche. "De eisen en wensen van deze ervaren ondernemers met betrekking tot kleurweergave, lichtopbrengst en niet te vergeten een scherpe prijsstelling hebben geleid tot een uitgebreide armaturen range", geeft hij aan.

De belangrijkste kenmerken van deze armaturen zijn:
- Perfecte kleurweergave voor meubels, keukens, slaapkamers, stoffen en vloeren;
- 5 jaar garantie
- Energiebesparing tot 70% in vergelijking met SWT armaturen.

"Een belangrijke innovatie voor de meubelbranche is het feit dat retailers nu eindelijk hun 110 Watt SWT spiegelarmaturen kunnen  vervangen door een energiezuinige LED variant van ons als toonaangevende Nederlandse fabrikant", geeft Van Workum aan.

Het Otis armatuur biedt naast een lichtkleur van neutraal wit (4000K), helder wit (3000K), warm wit (2700K) ook de extra warm witte 2500K lichtkleur, die de oude SWT lichtbronnen kenmerkten.

De 2500K & 2700K lichtbronnen zijn speciaal voor CLS ontwikkelde LED modules, die warm licht geven, zonder een groene zweem die LED armaturen van andere fabrikanten vaak kenmerkt.

"Behalve het spiegelarmatuur bieden wij ondernemers een ruime keuze aan in richtspots. Deze zijn verkrijgbaar in varianten voor rail-, kabelgoot- en systeemplafondmontage."

"Doordat wij in Nederland produceren en bij de inkoop onze LED lichtbronnen selecteren op kleurweergave, is de ondernemer die ons lichtproduct koopt ervan verzekerd dat bij het gebruik van verschillende modellen en types van armaturen hij dezelfde lichtkleuren krijgt."

Door het gebruik van CLS LED verlichting kan men een besparing realiseren in het verbruik van 60% ten opzichte van 70 Watt CDMT armaturen en een besparing van 70% ten opzichte van 110 Watt SWT armaturen. "Uiteraard realiseer je als ondernemer verdere besparingen, doordat je 7 tot 10 jaar lang geen dure
vervangingslampen meer hoeft aan te schaffen en te monteren", geeft Van Workum aan.

CLS beschikt over ervaren lichtadviseurs. "Vanaf 500 m² vloeroppervlakte maken wij een gratis lichtadvies op maat. Leveringen via een huisleverancier of -installateur zijn uiteraard (ook) mogelijk.
De juiste LED-verlichting zorgt niet alleen voor besparingen, maar draagt ook bewezen bij aan hogere omzetcijfers. Winkels zien er veel 'frisser' uit. Kleuren van alle soorten materialen komen veel beter over en sprankelen veel meer, wat uitnodigt tot aanschaf."

CLS heeft een groot aantal referenties in de woonbranche. Verlichtingsoplossingen van dit bedrijf zijn te vinden bij vestigingen van onder meer de volgende ondernemers:
Home Center  Wolvega (Wolvega), Jansen Totaal Wonen (Huissen- Tiel- Beuningen), Weber Wonen (Elbrug- Zwolle), Hoogenboezem Wonen (Breda-Rotterdam-Den Bosch), Reedijk Wonen (Strijen), Hästens Bedden (Utrecht-Den Haag-Rotterdam-Amersfoort), Morgana Bedden (Doetinchem – Veenendaal-Rotterdam-Arnhem), Auping Plaza (Amersfoort), Bedtime Haarlem, Wortelboer Bedden (Emmen), Wennekers Wooncentrum (Groesbeek) en Parketfabriek Lieverdink (Doetinchem).

"In totaal heeft CLS al meer dan 60.000 vierkante meter showroom oppervlakte in Nederland voorzien van hoogwaardige LED verlichting. Wij zijn derhalve uitermate ervaren in het verlichten van showrooms voor de meubelbranche en gezamenlijk met onze afnemers worden er regelmatig nieuwe verlichtingsoplossingen voor de meubelbranche ontwikkeld."

Zeker in het kader van de energiebesparingsplicht, is het overgaan op LED verlichting een relatief goedkope manier om aan bepaalde verplichtingen te voldoen. Van Workum: "Maar behalve energiebesparing is het optimaal belichten van meubelcollecties natuurlijk minstens zo belangrijk. Daarbij is een optimale kleurweergave van het allergrootste belang. Met onze achtergrond in het produceren van verlichting voor musea, weten wij precies welke LED lichtbronnen wel en niet te gebruiken. Je koopt LED-verlichting voor de lange termijn, wees dus voorzichtig en laat je goed voorlichten door echte experts!", benadrukt Van Workum.Niet alleen voor functioneel wit licht zijn showroomhouders en andere ondernemers bij CLS aan het juiste adres. "Wij hebben ook een aantal armaturen ontworpen, waarmee kleuraccenten in showrooms of gevels kunnen worden aangebracht."

Wil je ook jouw showrooms zo optimaal mogelijk belichten om zowel een hogere omzet te genereren als fors te besparen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een demonstratie.

Meer informatie:
CLS LED BV
Bijsterhuizen 2523
6604 LM Wijchen
T: +31 (0) 26 326 36 76
info@cls-led.com
www.cls-led.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven