Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Miele brengt Artificial Intelligence naar keuken

Een oven met camera die voedsel identificeert en het kookproces regelt, een digitaal hulpmiddel dat je stap voor stap helpt bij het frituren. Het zijn slechts enkele van de hoogtepunten die het familiebedrijf Miele uit G√ľtersloh tijdens de IFA-persconferentie onthulde. Het gaf ook inzicht in de bedrijfssituatie van het bedrijf en rapporteerde verkoopcijfers, die zelfs hoger lagen dan die van het voorgaande jaar. De informatie werd verstrekt door Dr. Axel Kniehl (directeur marketing en verkoop) en Dr. Reinhard Zinkann (directeur en mede-eigenaar).Vorig jaar introduceerde Miele een ovencamera die voor het eerst livebeelden naar smartphones verzendt, waardoor gebruikers onderweg de voortgang van het koken of braden kunnen volgen en zelfs instellingen kunnen aanpassen vanaf hun apparaten.

Nu, met de intelligente nieuwe Smart Food ID-functie, kan de camera zelfs detecteren met welk gerecht de oven te maken heeft en een geschikt programma voorstellen. Op basis van artificial intelligence is het al in staat om meer dan 20 gerechten digitaal te identificeren, van mediterrane geroosterde groenten tot geroosterd varkensvlees met gekraak en streuselkoek - en het systeem leert meer naarmate de tijd vordert.

Smart Browning Control, een ander slim hulpmiddel, produceert een perfecte pizza door een camera te gebruiken om het bruiningsniveau te detecteren, zodat het kan zien wanneer de pizza gaar is en de oven op het juiste moment stopt.

Last but not least biedt CookAssist voor Miele-inductiekookplaten stapsgewijze begeleiding door het hele bakproces via de Miele-app. De intelligente temperatuursensor TempControl bepaalt de ideale temperatuur en handhaaft deze automatisch, zodat gebruikers niet langer constant aanpassingen hoeven te doen of zich zorgen hoeven te maken over verbranding van voedsel. "Onze nieuwe intelligente assistentiesystemen bieden een volledig digitale kookervaring die u alleen bij Miele kunt krijgen", aldus Axel Kniehl.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven