De filosofie achter ELMAR-keukens: Ruimte om in te leven

Elmar is een familiebedrijf met een lange geschiedenis dat sinds 1978 keukens en badkamers ontwerpt en vervaardigd, in Zuid-Treviso ( Italië). Elmar heeft in de loop der jaren een sterke reputatie en merkidentiteit opgebouwd met haar eigentijdse ontwerpen en superieure materiaalkeuzes, die passen in haar bedrijfsfilosofie: “verandering betekent vooruitgang en vooruitgang betekent een betere kwaliteit van leven”, waarmee het bedrijf ook internationaal veel succes oogstte.

“Het ontwerpen van onderscheidende keuken- en badkamermeubelen is onze passie. In een wereld waarin materialen, expertise en het streven naar schoonheid en kwaliteit voortdurend evolueren, gaan wij iedere dag weer de uitdaging aan om innovatieve en waardevolle keuzes te creëren, waarbij we ons op zowel de jongere als oudere generaties richten,” aldus Stefano De Colle, CEO van Elmar.

Elmar is erin geslaagd om innovatieve technische oplossingen te ontwikkelen die het potentieel van de keuken maximaliseren en ontwerpt baanbrekende systemen om een flexibele, eclectische omgeving te scheppen waar het op elk moment van de dag goed vertoeven is, bijvoorbeeld dankzij verborgen tafels en goed uitgeruste hoge units waarmee de werkruimte op ingenieuze wijze wordt vergroot.

Voor het ontwerpen van deze vernieuwende, ergonomische systemen werkt altijd nauw Elmar samen met architecten en designers. “De laatste jaren zijn we  met C+S Architects in geslaagd om de focus van de keuken te verleggen naar een ruimtelijk concept, door de woonomgeving opnieuw uit te vinden zodat ruimtes in elkaar overvloeien,” zegt Olga Cabrioni, directeur of design bij Elmar.

Elmar-keukens zijn werelden op zich, ontworpen om te beantwoorden aan de behoeften van degenen die ze dagelijks gebruiken. Ze vormen een plaats waar smaken, geuren en emoties samenkomen, een ruimte die oneindige flexibiliteit biedt dankzij doordachte, multifunctionele oplossingen. Elmar-keukens zijn naar wens aan te passen. De onderdelen zijn in verschillende maten en afwerkingen leverbaar. “Een ruime keukentafel of -eiland waaraan men met elkaar kan praten, eten en koken, een haard om bij weg te kruipen, een boekenkast of elegant wandmeubel …” dankzij haar 40 jaar ervaring in het maken van keukens gaan design en functionaliteit in deze ambachtelijke vervaardigde Italiaanse meubelen hand in hand.

“We willen de keuken van een functionele ‘werkplek’ naar een woonruimte transformeren door een sfeer te scheppen en een band tot stand te brengen tussen de gebruiker en de ruimte, waardoor deze zich thuis voelt. Vanuit deze gedachte kwamen de Easy and Home-modellen tot stand.''

Home, ontworpen door C+S Architect, biedt veel ruimte dankzij  een systeem van eilanden en kasten die orde in de keukenomgeving scheppen, waardoor deze geheel opgaat in de woonruimte.  De deuren, alle inschuifbaar, bieden een overvloed aan ruimte voor spullen en inbouwapparatuur. De modellen zijn geheel naar de persoonlijke wensen aan te passen.

Easy, werd ontwikkeld door het R&D-team van Elmar, en is een model met een pure belijning, een keuken die moeiteloos beantwoordt aan de eisen van alledag. Dankzij slimme oplossingen wordt de beschikbare ruimte geoptimaliseerd en ontstaan er verschillende werkoppervlakten, waaronder een in het eiland geïntegreerde tafel die uit het zicht verdwijnt wanneer hij niet gebruikt wordt. De inschuifbare kastdeuren bieden optimale bewegingsvrijheid in de keuken. Het opvallende groef-detail dat in het hele ontwerp terugkomt, geeft deze keuken een strakke uitstraling.  

Duurzaamheid
Elmar streeft al vanaf het begin naar een duurzame productie. Bij de ontwikkeling, productie, materiaalkeuze, recycling en logistiek worden duurzame standaarden nageleefd. “Onze meubelen worden vervaardigd van milieuvriendelijke Idroleb-platen die weinig formaldehyde uitstoten en voor de verlichtingssystemen maken we gebruik van energiezuinige LED-lampen. De meeste materialen die we gebruiken, zijn volledige recyclebaar en 70% van onze materialen kopen we in bij leveranciers in een straal van maximaal 100 km van onze fabriek. Elmar beschikt over een zonne-energie installatie waardoor zij voor 60% in haar eigen energiebehoefte kan voorzien. Elmar is altijd zeer zorgvuldig geweest in het inzamelen en verwerken van afval en optimaliseren van de logisitiek.

Elmar is ook internationaal actief, waar het bedrijf zich probeert te  positioneren als voorkeurspartner voor de particuliere en zakelijke markt. Onlangs voerde het bedrijf projecten uit in steden als Los Angeles, Dubai, Vancouver, Guangzhou, Teheran, New Delhi, Londen en Geneve. Ook in de Benelux vind je de keukens en badkamermeubelen van ELMAR.

Meer informatie:
Elmar - Interior Collections
info@interiorcollections.eu
www.interiorcollections.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.