Van podiumbouwers naar meubelmakers

“We wilden niet bij de pakken neerzitten en besloten het roer om te gooien”

Menig bedrijf kreeg het zwaar te verduren toen in maart een lockdown werd uitgeroepen voor Nederland. Zo ook voor het bedrijf van Mark Snoeijen en Bjorn Berkers. Allebei runnen ze een bedrijf in de evenementenbranche; AXIS International door Mark (hij maakt het steigerwerk voor festivals) en Create! door Bjorn ( hij bouwt decors en podia). "In een week tijd liep onze hele zomeragenda leeg, en dat terwijl 2020 het drukste jaar zou worden", vertelt Mark. "We hebben samen 13 man vast personeel, deze moesten wij gewoon doorbetalen. We zijn toen gaan nadenken over de toekomst op de korte termijn."Na een week nadenken kwamen ze met zijn tweeën met het idee om thuiswerkplekken te gaan produceren. "De machines hadden wij toch in huis en om deze stil te laten staan is ook zonde. We zijn aan de slag gegaan met het produceren van thuiswerkplekpakketten. Denk hierbij aan bureaus, laptopstands etc. Dit sloeg goed aan in de markt en we kregen al snel veel aanvragen."


Het thuiswerkbureau is binnen een minuut opgezet.

In amper een week tijd hebben ze ruim 100 bureaus en aanverwante artikelen verkocht door heel Nederland. Berkers en zijn team zorgen in hun werkplaats in Beek en Donk voor de productie, Snoeijen en zijn collega's regelen de marketing, verkoop én logistiek. De thuiswerkplekken zet je zo, zonder schroefjes, in elkaar, Snoeijen noemt het zelf een IKEA-plusvariant. "We hebben toen een goede eerste week gedraaid”, zegt Snoeijen, die vijf man personeel in dienst heeft. Hij loopt deze zomer zo'n 1 miljoen euro aan omzet mis. Hun nieuwe handel maakt dat bij lange na niet goed, benadrukken de ondernemers, maar daar draait het nu niet om. ,,Het belangrijkste is dat we met ons personeel weer aan de gang zijn, iedereen voelt zich nu weer nuttig. En we hebben geen zin om bij de overheid aan te kloppen."Toekomst
Nu thuiswerken in steeds meer bedrijven doorgevoerd gaat worden heeft het ondernemersduo besloten door te gaan met de productie en deze uit te breiden. "Ook na deze coronacrisis proberen we hier mee door te gaan. Bedrijven gaan werknemers steeds vaker een dag thuis laten werken, hier is dan wel meubilair voor nodig. Binnenkort breiden we onze collectie verder uit met stoeltjes voor kinderen, laptopdesk voor op de bank etc."

"Bjorn en ik hebben weer zin om onze podia's te bouwen over de gehele wereld maar deze meubels zijn ook zeker een verrijking voor ons", besluit Mark vol enthousiasme.

Meer informatie:
Händig Design
www.handigdesign.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven