Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'The Circle of Harmony'

Natuzzi Italia toont preview collecties 2020

Het gerenommeerde Italiaans design- en meubelmerk Natuzzi Italia presenteert een preview van haar collectie 2020, die onder meer bestaat uit de Oblò bank van Maurizio Manzoni en de Solar-collectie van Claudio Bellini.

De ontwerpen passen perfect in het nieuwe ‘Circle of Harmony’-concept, dat alle producten van dit merk met elkaar verbindt.

De cirkel is de belichaming van harmonie en symboliseert de zoektocht naar evenwicht en volmaaktheid. Voor Natuzzi staat de cirkel ook symbool voor een plaats waar men samenkomt om schoonheid te vieren, een ideale en inclusieve ruimte, waar de verschillende interpretaties van de ziel van dit merk met elkaar kunnen communiceren.

Natuzzi Italia, Solar-collectie, met tafel Ombra, ontworpen door Claudio Bellini
Voor de totstandkoming van deze nieuwe collectie werkte Natuzzi samen met acht ontwerpers, allen met verschillende benadering en stijl, om de identiteit van het merk te vertalen naar design, evenals haar verbondenheid met de regio Apulia en de elegantie, het comfort en de harmonie waar deze door wordt gekenmerkt. Het doel hiervan was het tot stand brengen van een ‘design blend’, waarin de visie, filosofie en karakteristieken van elke ontwerper werden gecombineerd om een perfecte balans te vinden tussen ethiek en esthetiek, stijl en functie en kleur en materiaal.  Dit is de gedachte achter de nieuwe collectie van Natuzzi Italia.

OBLÒ – Maurizio Manzoni
Het ontwerp Oblò van Maurizio Manzoni is als een warme omhelzing die ons thuis verwelkomt. De ronde, organische vormgeving straalt rust uit. Oblò is een modulair systeem dat op verschillende manieren kan worden opgesteld en past in zowel een modern als meer klassiek interieur.

Het Oblò-systeem dankt haar fraaie uitstraling aan de gebogen metalen buisstructuur die dient als onderstel en die het meubel een slanke en moderne belijning geeft.

De rug- en armleuningen zijn zo gemaakt dat zij een naadloos geheel lijken te vormen en garanderen maximaal comfort. De elementen werden ontworpen om evenwicht te creëren. De zitkussens wordt gedragen door het onderstel en sluiten perfect aan onder de rugleuning voor een volmaakte, strakke belijning. Oblò is licht, dynamisch en leent zich in leder uitgevoerd perfect voor een stedelijke eigentijdse woonomgeving maar is in een meer casual stoffen uitvoering eveneens zeer interessant.

Solar-collectie – Claudio Bellini
De samenwerking tussen Claudio Bellini en Natuzzi Italia van de afgelopen 20 jaar heeft dit maal geresulteerd in Solar, een collectie waarmee de ontwerper Puglia wil eren. Zelf heeft hij talloze jeugdherinneringen aan deze streek die hij nog beter leerde kennen door de nauwe samenwerking met het bedrijf, dat hij inmiddels bijna als familie beschouwt.

Het hart van de Solar-collectie, die bestaat uit de bank Pablo, het ledikant Briq, eettafel Ombra en de Frost-salontafels, ligt in de Mediterrane cultuur en tradities, de harmonieuze schoonheid van de regio, waar het gastvrijheid de boventoon voert in alle aspecten van het leven.

Dit is terug te vinden in ieder onderdeel van de collectie, die gekenmerkt wordt door zachte, uitnodigende vormen, die samenkomen in een minimalistisch ontwerp met oog voor detail. De levendige kleuren en natuurlijke materialen werden met zorg gekozen om de band met de natuur te benadrukken, zowel in de harde als zachte materialen. Het unieke kleurenpalet verwijst naar de roodtinten van de aarde, het witte van de rotsen, het groen van de Mediterrane flora, het geel van de korenvelden en het blauw van de zee. Solar brengt herinneringen en ideeën samen, evenals materialen en ontwerpen, om de sfeer en het licht van Puglia in ieder aspect terug te laten komen.

Pablo is een modulair systeem dat op verschillende manieren, recht of in een hoek, kan worden opgesteld  en waarvan de rugleuningen in hoogte verstelbaar zijn om maximaal zitcomfort te garanderen, zonder dat dit ten koste gaat van de eigentijdse uitstraling van het meubel. De dunne, elegante armleuningen worden omsloten door metalen banden in mat tin. De pootjes zijn in hetzelfde materiaal uitgevoerd. Pablo biedt volop flexibiliteit en is in stof of leer verkrijgbaar. Dankzij de verschillende opstelmogelijkheden biedt deze bank optimale veelzijdigheid. Hij kan ook worden uitgevoerd met een gelakte grijzen plank en een tafel met een blad van gehard wit glas en een metalen voet in mat tin.

Natuzzi Italia, Solar Collectie, tafel Ombra ontworpen door Claudio Bellini
Ombra is een fijnzinnig vormgegeven tafelsculptuur die dankzij het industriële en natuurlijke ontwerp een minimalistische maar sterke identiteit heeft. De asymmetrische houten voet, die bezet is met een speciale bio-mortel, het houten tafelblad in de kleur Tabacco Ash en de vloerplaat in glanzend metaal geven blijk van een grote mate van vakmanschap en innovatief vermogen. De tafel is in twee maten verkrijgbaar. Ombra is een veelzijdig ontwerp dat zich leent voor zowel de woon- als werkomgeving.

Natuzzi Italia, Solar-collectie, Frost salontafels, ontworpen door Claudio Bellini
De collectie bestaat verder nog uit de Frost-salontafels, die geïnspireerd zijn op dauwdruppels op bloemen, zowel qua vorm als textuur. Het glazen tafelblad wordt gedragen door een onderstel, dat vervaardigd is uit Fossena-steen in een warme grijstint. De tafels zijn in verschillende maten en hoogtes verkrijgbaar en zijn daarom veelzijdig te gebruiken. Dankzij de vakkundig gekozen combinatie van materialen voegen zij een stijlvol en elegant element toe aan in ieder woonvertrek.

www.natuzzi.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven