Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Iittala breidt collectie uit met mondgeblazen producten

Iittala breidt haar Raami collectie uit. De filosofie achter de Raami collectie van Iittala - ontworpen door Jasper Morrison - is het creëren van essentiële items. Die voor een natuurlijk onderdeel van het dagelijks leven vormen en samen zorgen voor een goede sfeer aan tafel, van 's ochtends tot 's avonds. Dit najaar breidt Iittala de Raami collectie uit met nieuwe keramische en glazen items die charme en persoonlijkheid op tafel brengen.Een bord dat geschikt is voor zowel ontbijt, lunch als diner. Glazen voor water, sap of wijn. De filosofie achter Raami (Fins voor kader) is het creëren van items die een onderdeel worden van het alledaagse leven. "Samen vormen ze een kader waarbinnen ruimte is om sfeer te creëren. Momenten die ons verbinden met wat echt belangrijk is: familie, vrienden, de natuur en onszelf. Het resultaat is een serviescollectie die inspireert om het dagelijks leven te verrijken door te focussen op de essentie."
 
"Raami items hebben op een interessante manier effect. Ze beïnvloeden niet alleen de sfeer, maar ook het gedrag. Elk item in de Raami collectie is een gelijkwaardig onderdeel van de entiteit; sterk op zichzelf, betekenisvol voor de collectie als geheel", zei Jasper Morrison toen de collectie begin 2019 voor het eerst werd gelanceerd.Individuen met karakter
De Raami collectie is positief ontvangen en dit najaar wordt de collectie uitgebreid met nieuwe objecten: glazen schalen (0,36 liter in helder, zeeblauw en zalmroze), een glazen serveerschaal (3,4 liter in zeeblauw), kleine keramische borden (wit) en een keramische karaf (0,4 liter in wit).

De nieuwe items zijn een evolutie van de designtaal van Raami. Elk object is ontworpen als een individu met persoonlijkheid die van toegevoegde waarde is voor de bestaande collectie. Bijvoorbeeld: de keramische karaf heeft zijn eigen, onderscheidende karakter, en past tegelijkertijd op een harmonieuze manier bij de Raami familie. Net als de mondgeblazen glazen serveerschaal, die niet alleen voor eten geschikt is, maar in elke kamer van het huis kan worden gebruikt voor alledaagse momenten. Borden, schalen, glaswerk en diverse andere 'familieleden' hebben een verschillend, maar verwant karakter waardoor ze goed combineren op tafel en zo zorgen voor een rijke setting voor ontbijt, lunch en diner.

Meer informatie:
Iittala
www.iittala.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven