Webinar Fedustria: terugnameplicht matrassen

In samenwerking met vzw Valumat houdt de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie Fedustria een webinar over de terugnameplicht van matrassen in of uit Belgie.


FOTO TER ILLUSTRATIE EQUILLI

“De uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor afgedankte matrassen start op 1 januari 2021. Deze is juridisch bindend binnen heel België. Als u matrassen verkoopt en/of op de Belgische markt brengt, krijgt u dus een aantal verplichtingen voor inzameling, recyclage en rapportering. De vzw Valumat zorgt voor het beheer van dit type afval en kan een aantal verplichtingen van zijn leden garanderen. Welke zijn de concrete verplichtingen voor uw bedrijf als producent, handelaar en/of invoerder en hoe kan u deze vervullen? Moet u een recyclagebijdrage aanrekenen aan uw klanten en moet u hun oude matrassen terugnemen? Al deze aspecten komen aan bod tijdens dit webinar in samenwerking met de vzw Valumat. Deelnemers krijgen de kans om praktische vragen te stellen.”

“Het webinar vindt plaats op vrijdag 11 september. Er worden 3 identieke sessies voorzien, nl. twee Nederlandstalige en één Franstalige.

09:30 - Sessie in het Nederlands
11:00 - Sessie in het Nederlands
13:30 - Sessie in het Frans

De sessies zullen telkens een uur duren. Gedurende de eerste 40 minuutjes wordt er een toelichting gegeven inzake: - Wettelijke verplichtingen voor producenten, invoerders, distributeurs en eindverkopers - Oplossing via Valumat - Alles over de recyclagebijdrage - Welke zijn de administratieve formaliteiten? - Moeten eindverkopers oude matrassen van consumenten terugnemen? Deze toelichting wordt gevolgd door 20 minuten Q&A.”

Deelname
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via deze link

Meer informatie:
Fedustria
www.fedustria.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.