Vloer als sfeervolle verbinder in fleurige bloemenwereld

FloriWorld is de naam van de nieuwe toeristische attractie voor liefhebbers van bloemen en planten in bloemenstad Aalsmeer. Nederlands jongste recreatiebestemming, die hoopt op enkele honderdduizenden bezoekers per jaar, biedt een interactieve totaalbeleving. De bezoeker wordt ondergedompeld in een ervaring, aldus FloriWorld. "De inrichting is meer dan bijzonder. Vanzelfsprekend veel bloemen en planten - 5000 dagverse bloemen rijden dagelijks op rails door het gebouw - maar ook (bloemen- en planten-)kunst, fraaie foto’s en illustraties op enorme screens, en daarnaast tal van duurzame keuzes in een fris, organisch interieur met heel veel kleur. De vloeren van Forbo Flooring spelen een belangrijke rol in de verbinding van de verschillende ruimtes."


Boven de vloer van Forbo Flooring hangt een lamp van Ruwe Bolster.
Foto's: Michael van Oosten.


FloriWorld hoopt bezoekers naast beleving bewustwording mee te geven. Wat kunnen de ‘groeiers en bloeiers’ bijvoorbeeld voor je betekenen in het dagelijkse leven en wat doen ze voor de gezondheid? "De attractie is een modern experience center waar je met behulp van de nieuwste technologieën onderdeel wordt van je eigen bloemenbeleving. Bij binnenkomst krijg je een armbandje waarmee je veel shows kunt personaliseren. Houd je van gele tulpen, of juist van roze lelies? Je voorkeur duikt overal op, zelfs als behang in een huiskamer in een Amsterdams grachtenpandje. Verder kun je onder andere de ‘kunstige’ creaties van topfloristen bewonderen. Aan het eind van de toer, die 25 euro kost en tussen de 1,5 en 2 uur duurt, mag je in de veilingruimte bieden op een bosje. Flowerizing people in optima forma, zoals FloriWorld het zelf omschrijft."


Forbo heeft een CO2-neutraal geproduceerde ondervloer gelegd.

Interieurarchitecte Ann Das is verantwoordelijk voor de ‘look and feel’ van FloriWorld. Das: ‘’Omdat deze attractie over bloemen en planten gaat, werd het ontwerp als vanzelf organisch en zie je heel veel ronde vormen terug in het interieur. Daarnaast speelt licht een belangrijke rol in het ontwerp omdat licht sterk verbonden is met beleving. Zo vraagt het tropische regenwoud om ander licht dan een wei met wilde bloemen.’’ De ‘vazenlamp’ van Ruwe Bolster, die twee verdiepingen overspant en vier meter breed is, is qua lichtontwerp fraai en bijzonder.Ook de gebruikte vloeren van Forbo (Marmoleum, Flotex, Allura, Safestep, Eternal, Coral en Tessera) zijn duurzaam. Ze verbinden de verschillende ruimtes. Das: “Het fijne van de Forbo-collecties is dat deze onderling op elkaar zijn afgestemd. Dat maakt combineren makkelijk. Daarnaast is het aanbod aan kleuren & dessins groot en divers, en biedt Forbo unieke ontwerpmogelijkheden met digitale print.” Neem bijvoorbeeld de digitaal geprinte Eternal vinyl vloer die de indruk geeft dat je over echt gras, steen en zand loopt of de licht gemêleerde en natuurlijke tinten uit de CO2-neutraal geproduceerde Marmoleum collectie, maar ook de mooie, ‘arty’ Flotex Van Gogh vloer en de Coral schoonloopmat, die het vuil en vocht buiten houdt.

Meer informatie:
Forbo Flooring
www.forbo-flooring.nl.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.