Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Domotex 2021 uitgesteld van januari naar mei

Hoewel tweederde van de tentoonstellingsruimte - ongeveer 62.000 vierkante meter - al was geboekt en er een uitgebreid hygiëneconcept was ontwikkeld om te voldoen aan de COVID-19-veiligheidsvoorschriften, heeft Deutsche Messe AG besloten de volgende editie van DOMOTEX uit te stellen tot 20 -22 mei 2021. De show zou oorspronkelijk plaatsvinden van 15 - 18 januari 2021.

De redenen voor het uitstel zijn gebaseerd op de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de wereldwijd ongebreidelde COVID-19 pandemie en op het feit dat, gezien deze ontwikkelingen, klanten , exposanten en bezoekers hebben gevraagd om DOMOTEX op een later tijdstip te houden. DOMOTEX plant nu een digitale conferentie die zal plaatsvinden op 15 januari 2021, de oorspronkelijke startdatum van de show.

Het brede internationale bereik en bezoekers van hoog niveau, zoals topbeslissers, worden beschouwd als een van de belangrijkste voordelen van DOMOTEX, de toonaangevende vakbeurs voor tapijten en vloerbedekking: in januari 2020 kwam 70 procent van de bezoekers uit het buitenland en meer meer dan 80 procent van de exposanten vertegenwoordigde meer dan 60 landen. Zoals elk jaar kwam de vloerenindustrie samen in Hannover. Nu laten de laatste ontwikkelingen in de COVID-19-pandemie zien dat het aantal besmettingen overal weer stijgt. Veel landen hebben strikte reis- en quarantainevoorschriften ingevoerd en het is onmogelijk te voorspellen hoe lang deze voorschriften van kracht zullen zijn. Er is ook een algemene aarzeling om naar het buitenland te reizen en we weten niet wanneer mensen zich weer veilig zullen voelen om te reizen. 

"Het is onze plicht om verantwoordelijk te handelen. Uit vele gesprekken met exposanten en partners hebben we geleerd dat we in de eerste plaats de planningszekerheid op tijd moeten garanderen", zegt dr. Andreas Gruchow, bestuurslid van Deutsche Messe AG. "Met ons uitgebreide hygiëne- en veiligheidsconcept en de positieve registratiesituatie waren we tot voor kort zeer optimistisch. Maar de laatste ontwikkelingen laten zien dat we niet weten of de reissituatie in januari 2021 significant verbeterd zal zijn. we hebben besloten om DOMOTEX uit te stellen van januari tot mei 2021. De discussies die we met vertegenwoordigers van de industrie over deze kwestie hadden, waren allemaal positief en hebben aangetoond dat het uitstel de juiste beslissing is! "

Iets anders is ook duidelijk geworden in de vele discussies met stakeholders: er is behoefte aan complementaire digitale formaten om in te spelen op het snel stijgende aantal online kanalen in de vloerenbranche en om een ​​internationaal, neutraal platform op te richten onder de naam DOMOTEX . Daarom vindt DOMOTEX 2021 plaats van donderdag tot zaterdag (20 - 22 mei) als een hybride evenement: een fysieke show aangevuld met virtuele formaten. Bezoekers die om verschillende redenen in mei niet kunnen reizen, krijgen dus in ieder geval de mogelijkheid om digitaal mee te doen. Ook voor exposanten staat het hybride formaat garant voor het brede internationale bereik waar DOMOTEX bekend om staat: fysiek, in de beurshallen en ook digitaal uitgebreid, met nieuwe presentatieformaten voor een nog groter bereik.

DOMOTEX organiseert digitale conferentie
Het DOMOTEX-team werkt ook aan een digitale conferentie, die zal plaatsvinden op 15 januari 2021, wat oorspronkelijk de eerste dag van de beurs zou zijn. Het keynote-thema van "Cover New Ground!" is bedoeld om de industrie aan te moedigen te bespreken wat het 'nieuwe normaal in tijden van COVID-19' betekent voor tapijten en vloerbedekkingen en, met betrekking tot het ontwerp en de toepassing van vloeren, om inspiratie te bieden om verder te denken dan bestaande strategieën, visies en ervaringen en om naar de toekomst te kijken. Meer informatie volgt te zijner tijd.

DOMOTEX 2021 vindt plaats van 20 - 22 mei in Hannover, Duitsland.
www.domotex.de 

Publicatiedatum: