Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Maatregel maakt onderdeel uit van een ingrijpende reorganisatie

Bed Bath & Beyond schrapt 2800 banen

Bed Bath & Beyond heeft een ingrijpende reorganisatie aangekondigd waarmee het bedrijf een jaarlijkse kostenbesparing van zo’n €125,6 mln voor aftrek van belastingen verwacht te generen.

Als onderdeel van deze reorganisatie zal het bedrijf flink snijden in haar personeelsbestand. Zo’n 2.800 banen zullen verdwijnen, zowel op het hoofdkantoor als in de winkels.

In juni schrapte het bedrijf al 375 banen in de staten Florida en New Jersey. De reorganisatie is bedoeld om de activiteiten te herpositioneren om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en om technologie-, supply chain- en verkoopteams beter op één lijn te brengen ter ondersteuning van strategische groei-initiatieven, zo laat het bedrijf weten.

“Het is nooit leuk om afscheid te moeten nemen van collega’s maar dit onderdeel van ons herstructureringsproject is cruciaal om de basis van ons bedrijf opnieuw vorm te geven om een eigentijds, evenwichtig en duurzaam bedrijfsmodel te realiseren en in te kunnen spelen op de verschuivingen op het gebied van consumentengedrag en dienstverlening, die we in een stroomversnelling zagen raken als gevolg van de Covid-19-pandemie,”  zegt Mark Triton, directeur van Bed bath & Beyond.

Triton voegt eraan toe dat het bedrijf dit jaar vooruitgang geeft geboekt en dat deze interventies bedoeld zijn voor het behoud van de financiële flexibiliteit van het bedrijf zodat er opnieuw kan worden geïnvesteerd in wat echt belangrijk is voor de klant.

Het bedrijf probeert haar leidende positie in onder meer het segment woonartikelen te heroveren en ziet zich hierin gesteund door de sterke respons van klanten op nieuwe diensten, zoals het ophalen van producten in de winkel en via afhaalpunten en de kracht van digitale kanalen.

Bron: Furnituretoday


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven