Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuw Italiaans label voor Angelo Koenen: "Kartell is meer dan merk van kunststof stoelen"

Angelo Koenen Agenturen (AKA) is met ingang van 1 september agent geworden van Kartell.


Links Angelo en Veronique Koenen.

"Het Italiaanse designmerk Kartell is bij de meeste mensen wel bekend als het gaat om de kunststof stoelen, maar de collectie is veel omvangrijker", begint de enthousiaste eigenaar Angelo Koenen van AKA, welke samen met zijn vrouw Veronique en neef Willem het agentschap runt. Nu Angelo sinds begin deze maand agent is geworden van dit designmerk wilt hij zijn eigen stempel er op drukken. "Kartell heeft zoveel mooie en bijzondere producten."

"De collectie van Kartell is enorm breed en divers. We willen vooral aandacht geven aan de historie, innovatie en design van het merk. Kartell heeft in de geschiedenis van design sinds haar oprichting in 1949 altijd een prominente rol gespeeld en vele iconische producten voort gebracht. Men heeft daarbij altijd gebruik gemaakt van de meest innovatieve materialen, die op dat moment beschikbaar waren. Ook op het gebied van duurzaamheid neemt Kartell een leidende rol. Vandaag de dag zie je al die oude en ook nieuwe kernwaarden terug komen met de lancering van houten zitmeubelen uit de Smart Wood collectie of de I.A. stoel, dat volledig bestaat uit gerecycled kunststof."

"Online is Kartell in Nederland al goed vertegenwoordigd en goed zichtbaar dus onze aandacht zal met name gericht zijn op de fysieke winkels."


Het nieuwe hoofdkantoor van Angelo Koenen Agenturen (AKA) in Veghel.

Vlaanderen
Sinds 1 juli is Angelo agent voor Kartell in Vlaanderen, naar eigen zeggen zeer leerzaam en interessant, om voor twee verschillende regio’s een merk te vertegenwoordigen. "Op deze manier kan ik goed het verschil zien tussen de markt in twee gebieden waar men dezelfde taal spreekt, maar een merk toch anders beleefd. Deze kennis kan ik dan weer analyseren en toepassen."

Italiaanse merken
"Wij zien dat de Noord-Italiaanse fabrikanten in onze beleving nog steeds het meest vooruitstrevend zijn als het gaat om design en innovatie. Daar gaat onze persoonlijke voorkeur en interesse naar uit. Daarom richten we ons voornamelijk op de Noord-Italiaanse design merken. Kartell vult dit goed aan."

Kleine man, grote ambities
Angelo Koenen Agenturen is in 2015 opgericht door design adept Angelo Koenen. Het is daarmee een nog relatief jonge organisatie, die beschikt over vele jaren van ervaring in de internationale wereld van keuken-, woning- en projectinrichting. 

"Dan ben ik misschien maar een klein mannetje, maar toch wil ik later groter worden", grapt Angelo. 

"Ons doel is om voor elke ruimte in de woon- en werkomgeving een pallet aan producten en oplossingen te kunnen bieden aan de architect. Er staat tegenover dat wij als agent niet voor dealer gaan spelen en en dus niet doorleveren aan niet Kartell dealers. Het is ons doel om onze merken te promoten en de daar uit voortkomende handel te koppelen aan onze officiële merkdealers, zodat zij de  eindklant kunnen bedienen.”

Meer informatie:
Angelo Koenen Agenturen
N.C.B-Laan 5
5462 GA Veghel
www.angelokoenen.com 
info@angelokoenen.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven