Nu verkrijgbaar in andere kleur

Bukowskis viert 150 jaar met gelimiteerde jubileumvaas

Bukowskis presenteert met trots samen met Svenskt Tenn een jubileumvaas in de vorm van de klassieke Hortus, die nu in de elegante kleur amber op de markt wordt gebracht. Het is voor het eerst dat de Hortuspot in een geheel nieuwe kleur wordt vervaardigd sinds het ontwerp en de productie van glas in het begin van de jaren veertig.

''Het jubileum geeft ons een unieke kans om de geschiedenis van Bukowski in de schijnwerpers te zetten en het beste in kunst en design door de eeuwen heen tot op de dag van vandaag te vieren. Het is dan ook verheugend dat we nu samen met Svenskt Tenn een echte klassieker kunnen presenteren in een unieke jubileumeditie. Een bedrijf dat onze kernwaarden deelt en zich richt op lange termijn en kwaliteit. Het is fantastisch dat we op deze manier aandacht krijgen voor het mooie en tijdloze ontwerp van Hortuskrukan'', zegt Louise Arén, CEO van Bukowskis.

Josef Frank ontwierp de originele Hortusvaas in messing, 1938. Later in de oorlogsjaren, toen al het metaal een vaste waarde was, liet Estrid Ericson de glasfabriek Gullaskruv een variant in glas maken. Op de lentetentoonstelling van Svenskt Tenn in 1942 werd Hortuskrukan getoond in robijnrood, smaragdgroen en stomatolblauw glas. Tegenwoordig wordt een groot deel van het brede glasassortiment van Svenskt Tenn met de hand gemaakt bij Reijmyre Glasbruk, net als deze jubileumeditie.

Om het 150-jarig jubileum te vieren, heeft Bukowskis gedurende het jaar inhoudrijke veilingen, samengestelde tentoonstellingen, unieke samenwerkingen en productlanceringen. Deze jubileumvaas wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 100 stuks en is gelanceerd in eerste instantie exclusief verkocht op Bukowskis.com vanaf 18 augustus 2020. Alle vazen zijn onderaan gesigneerd in de vorm van een ets in het glas, waarop de herkomst te zien is en de unieke samenwerking tussen Bukowski en Svenskt Tenn.

www.bukowski.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven