Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Handgeblazen servies uit Italië

Serena Confalonieri presenteert Calypso, een collectie handgeblazen glazen van borosilicaatglas gemaakt in Italië. De collectie bestaat uit champagnecoupes, martini-glazen, water- en wijnglazen en een karaf met een deksel dat ook als glas kan dienen.Het idee voor de Calypso-collectie werd tijdens de lockdown geboren. Voor mensen die niet direct door het virus werden geraakt, waren deze maanden van verplichte isolatie een moment voor reflectie maar tegelijk ook een stressvolle periode waarin zij troost zochten in eten en drinken.

“Deze verplichte isolatie maakte dat we geen vreugde meer konden beleven aan deze normaal zo sociale activiteiten, vandaar dat ik het idee opvatte om objecten te creëren om weer onbezorgd en met plezier van deze momenten te kunnen genieten”, legt de ontwerpster uit.

“Ik stelde mezelf een collectie voor die je het idee zou geven uit kleurrijke exotische bloem te drinken, zodat je je op een prachtig eiland zou wanen, ondanks dat je aan huis gebonden was..."

"Vervolgens verdiepte ik mijzelf in de visuele beeldentaal van de art nouveau waarin florale elementen  worden gecombineerd met een betoverende lichtheid en vrouwelijkheid, die nog verder wordt benadrukt door het subtiele kleurgebruik dat gekenmerkt wordt door transparantie. Het kleurenpalet bestaat uit zachte tinten, zoals oranje, roze, groen en blauw." 

Bron: Archiproducts


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven