Faillissement heeft grote impact op retailpartners en consumenten

Directie van failliete Recor NV biedt haar excuses aan: "Niemand heeft dit gewild"

De directie van Recor NV is zwaar teleurgesteld dat de productie van het meubelbedrijf niet opnieuw wordt opgestart. Zij spreekt van een gemiste kans. "Aangezien er nog een meubelorderportefeuille van meer dan 2 miljoen euro open stond en er nog heel wat grondstoffen aanwezig waren, wilden de familie Corthouts en de directie van Recor NV er alles aan doen om de productie terug tijdelijk op te starten. Ze hebben de curatoren kunnen overtuigen om een voorstel uit te werken om de orderportefeuille af te werken en uit te leveren", laat woordvoerder Thomas Dujardin weten.De curatoren hebben het voorstel afgelopen vrijdag en dinsdag op een Bijzondere Ondernemingsraad voorgelegd aan de sociale partners. "Maar ze zijn er tot onze grote spijt niet in geslaagd om tot een akkoord te komen. De vakbonden en het aanwezige personeel hebben jammer genoeg het voorstel van de curatoren niet aanvaard. We kunnen niet anders dan hun beslissing respecteren. We zijn ons bewust van de grote impact hiervan op onze retailpartners en talloze consumenten die hun bestelling niet geleverd zullen krijgen en we bieden onze oprechte excuses aan. Niemand heeft dit gewild. We leven mee met de werknemers van Recor NV in deze moeilijke periode en we bedanken hen voor hun jarenlange inzet."

SITAC Europe NV
Recor Group is al meer dan 70 jaar actief in de meubelsector. De Belgische meubelgroep zet na het faillissement van Recor NV en de stopzetting van de meubeltak, de productie van salons en relaxfauteuils verder met de vennootschap SITAC Europe NV. Daarnaast is de groep met de vennootschap Recor Bedding NV actief in de productie van matrassen, bedden en sofabedden (hoofdzetel Genk) en heeft de groep productiefaciliteiten in Centraal-Europa. Er werken nog steeds meer dan 400 mensen voor de verschillende
divisies van de meubelgroep, waarvan meer dan 100 in België.

Op 14 augustus jl. verscheen via nieuwsplatform Wonen360 "Levenswerk van oprichter gaat in rook op; dat is een zware klap voor de familie Corthouts", dat tot heden het best gelezen artikel in de afgelopen maand is. Dit betekent dat het faillissement van Recor NV de gemoederen onder de lezers flink bezig houdt.

Reageren? leo@wonen360.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.