Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Lamp is winnaar van Sustainable Lighting Product Awards 2020

'Wheel lamp past bij trend dat duurzaam mooi mag zijn'

De Wheel lamp van Japth is de winnaar van de prestigieuze Sustainable Lighting Product Awards 2020. De Sustainable Interior Design Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de meest revolutionaire en duurzame designproducten en het meest innovatieve en duurzame designmerk. Met de wedstrijd nodigt Flinders, de initiator achter de Sustainable Interior Design Awards, merken en ontwerpstudio's uit om een bijdrage te leveren aan een duurzaam product of merk binnen het woon- en leefomgevingssegment. Het doel van de Sustainable Interior Design Awards is het bevorderen van de ontwikkeling van duurzame producten die een leven lang meegaan en een positieve impact hebben op people, planet en profit.

De Wheel lamp scoort overtuigend op vijf van de zes criteria van het Sustainable Product Evaluation Model. De lamp wordt lokaal geproduceerd en is hoogwaardig en repareerbaar. De materialen worden lokaal gemaakt, ook de ledlampen. Japth maakt gebruik van materialen die in de basis al circulair zijn en in andere sectoren ook worden gebruikt. Het gaat om staal, aluminium en acrylaat. Omdat er niet wordt gelijmd, zijn de lampen eenvoudig te repareren en later weer uit elkaar te halen. De materialen blijven hierdoor waardevol voor volgende generaties lampen. Japth werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “De Wheel lamp past bij de trend dat duurzaam ook mooi mag zijn”, aldus José Molenaar.

De vakjury van de Sustainable Interior Design Awards bestaat uit ontwerper Peter van de Water, hoofdredactrice interieurmagazine Eigen Huis & Interieur José Molenaar en lector Citylogistiek Walther Ploos van Amstel. Tijdens de Award Show heeft de vakjury per soort award een winnaar bekendgemaakt. In de video vind je meer informatie over hun werkwijze, wat een duurzaam product typeert en welke aspecten een belangrijke rol spelen bij de keuze voor de winnaars.

Meer informatie:
JAPTH
www.japth.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven