Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Kijkje in familiehuis met duurzame vloer als basis

Mariska en Emile woonden met hun drie tieners in Amsterdam. Op zoek naar meer leefruimte viel hun oog op een nieuwbouwproject in Diemen. Met hulp van product- en interieurontwerper Thomas Eurlings gaven ze het huis een eigen karakter en een duurzaam hart. Marmoleum vloeren werden de logische basis.Gezonde basis

“De uitdaging voor mij was eenheid te bewaren in een flink huis waar vijf mensen wonen”, vertelt Thomas. “Het belangrijkste instrument daarvoor was een goed materialen- en kleurenplan. Als ontwerper (en tevens onderdeel van het Forbo designteam) was ik heel blij met de keuze van Mariska voor Marmoleum op de vloer. Het is heel goed toe te passen in woonhuizen. De Marmoleum Splash, die is geselecteerd voor de woonetage en het souterrain, heeft een neutrale ondertoon met een marmering met subtiele kleurschakering. De meubels komen hierop goed tot hun recht, zeker ook de vintage houten meubels die het gezin al had. In de keuken heb ik een donkere Marmoleum Cocoa gekozen. Hierdoor wordt de keuken visueel afgekaderd ten opzichte van de rest van de etage. Verder is het een ideale basis om te verrijken met texturen in de verdere aankleding. Om meer tactiliteit aan de ruimte te geven, heb ik bijvoorbeeld velours gordijnen voorgesteld.”Mariska: “Ik heb in het verleden bij Forbo gewerkt en ben al heel lang Marmoleum-fan. Als ik in de fabriek kwam, kreeg ik altijd een Sjakie-en-de-Chocoladefabriek-gevoel. Het was magisch om het hele maakproces te kunnen zien van de grondstoffen tot het eindproduct, precies zoals het al meer dan 120 jaar wordt geproduceerd. Die ambachtelijkheid zijn we vaak niet meer gewend. Ook de eigenschappen van de vloer zelf spreken me enorm aan. De grondstoffen zijn voor 97% natuurlijk. Er zitten geen producten in waarvan we weten dat ze schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, en die komen dus ook niet vrij in je huis. Sterker nog: door deze natuurlijke grondstoffen is Marmoleum ook goed voor bijvoorbeeld mensen met luchtwegaandoeningen. Dat vind ik een heel fijn gegeven voor een materiaal dat het vloeroppervlak van mijn huis bedekt. Ik wil mijn gezin graag omringen met dingen die gezond voor ons zijn.”

Kleuren met karakter
“Mijn handschrift wordt gekarakteriseerd door een specifiek kleurgebruik,” zegt Thomas. “Marmoleum maakt het mogelijk om met de vloer een kleur-statement te maken. In combinatie met genuanceerde wandkleuren ontstaat er een harmonieus geheel. Mensen zijn vaak bang voor kleur, maar ik vind het gebruik van kleur juist heel waardevol. Het kan de verschillende ruimtes met elkaar verbinden en een context bieden voor meubels en bijvoorbeeld ook kunstwerken.”Mariska: “Het is altijd spannend hoe een ontwerp uitpakt dat iemand anders voor je maakt. Zeker met iets dat zo smaakgevoelig is als kleur. We hadden natuurlijk heel veilig voor neutraal wit kunnen gaan, maar dat wilden we per se niet. We zochten naar een palet dat onze persoonlijkheid liet zien en tegelijkertijd genoeg rust geeft voor een gezin van vijf. Het moest een ingetogen basis zijn, met evengoed een warme, luxueuze uitstraling. Daarin is Thomas fantastisch geslaagd.” Thomas: “Wat ik leuk vond, is dat de kinderen zelf de kleuren voor hun kamers hebben uitgekozen. Ze hadden daar een uitgesproken mening over en het is hun kamer, dus dat is alleen maar mooi.”

Mariska: “Onze jongste dochter koos een lila vloer. De kamer mocht van haar niet te meisjesachtig worden, daarom wilde ze op de wand een stevig groen als tegenhanger. De schilder had aanvankelijk een te lichte kleur gebruikt, dat moest dus over.”

Meer informatie:
Forbo Flooring
www.forbo-flooring.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven