Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mingus Vogel: "Door middel van slowtech vertragen we de wereld"

Studio VOUW toegevoegd aan Dezeen Awards

De jonge onderneming Studio VOUW, onder leiding van Justus Bruns en Mingus Vogel, is toegevoegd aan de Dezeen Awards 2020 design longlist. De Chairwave heeft een plaats toegewezen gekregen binnen de categorie seating design. In totaal zijn er 318 verschillende projecten geselecteerd, die vervolgens in 12 categorieën zijn onderverdeeld.

De jury zal in september bepalen welke projecten er mogen blijven hopen op de prestigieuze prijs. Weer een maand later zullen de winnaars worden uitgekozen.

Mingus Vogel: "Door middel van technologie proberen we de wereld te vertragen." Binnen Studio VOUW noemen ze dit 'slowtech'. Juist in een tijd dat technologie ons leven voornamelijk versnelt, willen wij er voor zorgen dat je meer met andere in contact komt en in het nu leeft.



Chairwave
De interactieve rij stoelen, ontworpen door de Amsterdamse ontwerpstudio, nodigt mensen uit om naast elkaar te gaan zitten in openbare ruimtes. Als iemand op de futuristische stoel gaat zitten, klappen de dichtstbijzijnde stoelen open als zitgelegenheid voor een volgend persoon. Op deze manier ontstaat er een perfecte gelegenheid om een ​​gesprek aan te knopen.

Mingus vertelt: "De eerste versie was met een rij stoelen naast elkaar. Corona heeft ervoor gezorgd dat we wat aanpassingen hebben moeten maken. Vandaar zijn we nu bezig om de stoelen te verspreiden, waardoor er meer afstand ontstaat."



Pilot in Zaandam
Eerder werden de stoelen al getest bij het gemeentehuis in Zaandam. Dit bleek een succes te zijn: "Voordat we de Chairwave hadden geplaatst, hebben we eerst een nulmeting gedaan, wat inhoudt dat we hebben gekeken hoeveel 'vreemde' mensen er naast elkaar zijn gaan zitten." Na 24 uur kwam dit getal op nul uit.

"Vervolgens hebben we de Chairwave neergezet en weer 24 uur lang data verzameld. Uiteindelijk konden we concluderen dat er 21 verschillende mensen naast elkaar zijn gaan zitten."

Het is belangrijk om te vermelden dat er minimaal een minuut tussen de aankomst tijd van beiden personen zat, waardoor er mag worden aangenomen dat deze personen niet tegelijk arriveerden. 



Chairwave 2.0
Momenteel is het team van Studio VOUW ijverig bezig met een tweede versie. "We zijn deze nu aan het ontwikkelen voor een binnenstad. Welke stad dit gaat worden kan ik nu nog niet zeggen..."

De nieuwe versie zal wat anders in elkaar zitten. Zo is de stoel hufterproof en hierdoor geschikt voor openbare ruimtes. Tevens zullen alleen de randen van de stoelen verlicht zijn, in plaats van de gehele stoel. Ten slotte wordt het futuristische plexiglas vervangen door leer, dat voor een warmer gevoel moet zorgen.

Dit jaar zou de Amsterdamse studio eigenlijk aanwezig zijn op Salone Internazionale del Mobile, ook wel de Milano Salone. Echter is deze beurs uitgesteld wegens corona. Bij de volgende editie zal Studio VOUW wel aanwezig zijn.



Meer informatie:
Studio VOUW
contact@vouw.com
www.vouw.com