Vanaf 26 september te zien in TextielMuseum Tilburg

Tentoonstelling ontwerper Kiki van Eijk

Het is nog even wachten en dan opent ontwerper Kiki van Eijk de expositie Gedachtespinsels. De tentoonstelling van haar werk is vanaf 26 september circa een jaar te bezichtigen in het TextielMuseum Tilburg, zo meldt dagblad Trouw.

De in Tegelen geboren ontwerper heeft de Eindhovense Design Academy doorlopen en studeerde zelfs cum laude af met het vloerkleed Kiki Carpet. Inmiddels worden de ontwerpen van Kiki in verschillende musea en galeries tentoongesteld.


Foto: Floor Knaapen

Theedoeken uit TextielLab
Ter gelegenheid van de tentoonstelling lanceert het TextielMuseum drie exclusieve theedoeken, voor het label ‘By TextielMuseum’. Geïnspireerd door de natuur creëerde Kiki drie levendige ontwerpen die werden geproduceerd in het TextielLab. Het productieproces is van dichtbij te zien op de weefgetouwen in het lab.

Veelzijdig
Momenteel werkt Kiki voor meerdere merken, uit verschillende branches. Zo werkt ze voor de merken Moooi, Nodus, Hermès. Ook is ze actief binnen Häagen-Dazs, het Zuiderzeemuseum en kunstgaleries.Onlangs werd aangekondigd dat ze de opdracht heeft gekregen om een ​​kunstinstallatie te ontwikkelen voor het aanstaande Coachella Valley Music and Arts Festival in de Verenigde Staten.

Dat moet beter kunnen
Het laatste project dat Kiki heeft afgerond, in samenwerking met haar man Joost van Bleiswijk, is gericht op het uiterlijk van
zonnepanelen. Beiden vonden ze het vertoon afstotelijk en bedachten een manier om dit op te lossen. Samen ontwierpen panelen van gesandwicht glas, met een print ertussenin.


Foto: Frank Tielemans

Lees hier het hele artikel

Meer informatie:
Studio Kiki en Joost
info@kikiandjoost.com
www.kikiandjoost.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.