Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de drie genomineerden voor de Interior Design Awards in de categorie Lighting

Wat zijn de mooiste en meest duurzame designproducten van dit moment? Deze week zijn de nominaties voor de Sustainable Interior Design Awards door de jury bekend gemaakt. Meer dan 30 designlabels en ontwerpstudio’s stuurden samen 44 producten in van het meest duurzame merk die in 2019 en 2020 op de markt zijn gebracht. In drie delen stellen we de genomineerden voor.
Vandaag deel 02/03: de categorie Lighting.

Scraplights Hive lamp van GraypantsDe Scraplights Hive lamp behoort tot één van de drie genomineerden van de Sustainable Lighting Product Awards 2020. De Scraplights Hive lampen van Graypants zijn geïnspireerd op zowel de elementen als vormen die ons omringen. Denk bijvoorbeeld aan de vorm van een bijenkorf of waterval. De natuur is slechts een stimulans voor hun creativiteit. Ze gebruiken vooral de natuur als inspiratiebron voor elk designlamp. Het gaat ook altijd om de manier waarop ze een lamp produceren. De Scraplights Hive collectie typeert zich door warme, intieme en functionele verlichting die voor elke gelegenheid of ruimte geschikt is.

Wheel lamp van JapthDe Wheel lamp is nummer twee van de drie genomineerden van de Sustainable Lighting Product Awards 2020. Wheel staat voor een serie minimalistische en decoratieve lampen die schitterend tot hun recht komen in veel interieurs. De naam zegt het eigenlijk al, want deze collectie lampen van JAPTH is ontstaan door de fascinatie voor wielrennen. Ontwerper Richard Hutten ging daarmee aan de slag en wist dit idee om te zetten in een iconisch lichtobject met een duurzaam karakter. De Wheel is niet alleen verkrijgbaar in een hang- en vloerlamp, maar ook in verschillende groottes. De functionaliteit bij de hanglamp wordt vergroot door de onafhankelijk aan te sturen downlighter die optioneel in te bouwen is. De vloerlamp is altijd voorzien van een uplighter die indirect licht verspreidt.

Miss Nightingale lamp van Miss Solar LightDe Miss Nightingale lamp is de laatste van de drie genomineerden van de Sustainable Lighting Product Awards 2020. Met de Miss Nightingale lamp veroorzaakt Annet van Egmond een kleine revolutie in de wereld van verlichting. De combinatie van ledverlichting en zonne-energie maakt deze hightech kandelaar erg bijzonder. Het hoogwaardige industriële ontwerp bestaat uit een duurzame samenstelling van materialen. Met een team van slimme ingenieurs werkte ze drie jaar aan deze innovatieve kandelaar. Ondanks dat zonne-energie en ledverlichting niet nieuw zijn, geldt dat wel voor de manier waarop deze technieken zijn toegepast in dit ontwerp. De combinatie van een geavanceerde technologie zorgt voor optimaal gebruik in het dagelijkse leven.

Meer informatie:
Flinders
www.flinders.nl