Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Grohe Blue genomineerd voor award

Keuken- en badkamergigant GROHE is genomineerd voor de eerste Duitse Sustainability Award Design 2021 voor zijn GROHE Blue watersysteem. De onderscheiding eert duurzaam design dat bijdraagt ​​aan de transformatie naar een duurzame samenleving en mogelijkheden biedt voor consumenten, die op zoek zijn naar duurzame alternatieven.

Een jury van experts beslist eind september over de finalisten. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de German Sustainability Award op 4 december 2020 in Düsseldorf.Het GROHE Blue watersysteem kan gekoeld, gefilterd en koolzuurhoudend water rechtstreeks uit de keukenkraan leveren, een hulpbronnenbesparende oplossing die consumenten in staat stelt om duurzamer te leven, omdat het het volgende doet:

● bespaart water: er is tot zeven liter water nodig om één liter flessenwater te produceren.
● vermindert de CO2-uitstoot: tot 600 g CO2 wordt uitgestoten bij het productie- en transportproces van één liter mineraalwater in flessen. Door de waterbron in je eigen keuken te gebruiken, wordt de CO2-uitstoot met wel 61% per jaar verminderd - en bespaar je ook de reis naar de supermarkt.
● elimineert de noodzaak van plastic flessen: volgens Deutsche Umwelthilfe (Milieu actiegroep Duitsland) gebruikt een gezin van vier personen 800 plastic flessen voor eenmalig gebruik per jaar

GROHE pakt het probleem van plastic afval niet alleen op productniveau aan. In 2018 lanceerde het merk het Less Plastic Initiative, met als doel plastic verpakkingen voor zijn producten te vervangen door duurzamere alternatieven. Dit heeft tot nu toe geleid tot een besparing van ongeveer 15 miljoen stuks productverpakkingen van plastic en tegen 2021 zal dit cijfer aanzienlijk toenemen tot 35 miljoen.

"Ik ben er trots op dat niet alleen onze toewijding aan duurzaamheid, maar ook onze hulpbronnenbesparende productportfolio zoveel erkenning krijgt", zegt Thomas Fuhr, COO Fittings LIXIL International tegen KBBdaily. "Ons GROHE Blue-watersysteem levert een belangrijke bijdrage aan meer duurzaamheid in de hele waardeketen en helpt consumenten om een ​​duurzamere levensstijl te leiden door plastic flessen te vermijden. Samen met ons Less Plastic Initiative en de samenwerking met Pacific Garbage Screening is GROHE Blue dus een belangrijk element in onze strijd tegen het wereldwijde probleem van plastic afval."

Bron: KBBdaily


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven