Dit zijn de drie genomineerden voor de Interior Design Awards in de categorie Furniture

Wat zijn de mooiste en meest duurzame designproducten van dit moment? Deze week zijn de nominaties voor de Sustainable Interior Design Awards door de jury bekend gemaakt. Meer dan 30 designlabels en ontwerpstudio’s stuurden samen 44 producten in van het meest duurzame merk die in 2019 en 2020 op de markt zijn gebracht. In drie delen stellen we de genomineerden voor.
Vandaag deel 01/03: de categorie Furniture.

Arbour Eco bank van HAYDe Arbour Eco bank behoort tot één van de drie genomineerden van de Sustainable Furniture Product Awards 2020. De Arbour Eco bank van HAY belichaamt het concept dat het ontwerp de constructie moet volgen. De bank bestaat uit afzonderlijke componenten die onafhankelijk van elkaar zijn geproduceerd en tegelijkertijd zorgen voor comfort, kwaliteit en efficiëntie. Het idee achter dit product was om een duurzame bank te maken en dat is goed gelukt. Ze hebben met dit ontwerp namelijk het Nordic Swan Ecolabel binnengesleept. De verhoudingen van de zitting en kussens zijn perfect uitgebalanceerd waardoor de bank voor comfortabele zit- en ligopties zorgt. De Arbour Eco bank komt op duurzame wijze tot stand en typeert zich door de uitgesproken Scandinavische esthetiek met hoog comfort. Dit ontwerp heeft door zijn eenvoud een universele aantrekkingskracht en past in zowel huizen als zakelijke ruimtes.

Ocean stoel van Mater DesignDe Ocean stoel is nummer twee van de drie genomineerden. Deze Ocean stoel maakt deel uit van een meubelcollectie die uit tafels en stoelen bestaat. Oorspronkelijk zijn deze meubels in 1955 ontworpen, maar opnieuw ontworpen door Mater Design met plastic afval uit de oceaan. Deze Ocean collectie is het resultaat van een innovatieve oplossing om de oceanen van de wereld schoon te maken en houden in samenwerking met de erfgenaam van een van de meest gerenommeerde ontwerpers uit de twintigste eeuw: Nanna Ditzel. Mater Design laat met deze collectie zien hoe materiaal hergebruikt kan worden. De Ocean typeert zich door de herhaalde lamellen en metalen frames die uitgebreid getest zijn voor buitengebruik en een comfortabele zitervaring bieden.Voor de Ocean stoel is gebruikgemaakt van afgedankte visnetten en postindustrieel plastic afval. 

R.U.M. stoel van WehlersDe R.U.M. stoel behoort tot één van de drie genomineerden van de Sustainable Furniture Product Awards 2020. De naam R.U.M. staat voor ReUsed Materials en heeft een duurzaam karakter. Met deze stoel streeft Wehlers naar optimaal zitcomfort in de vorm van een ontwerp dat met de hand wordt gemaakt. Het bijzondere aan de R.U.M. stoel van Wehlers is dat er geen schroeven zijn gebruikt. Je klikt de stoel in en uit elkaar zonder dat je daar gereedschap voor nodig hebt. Elke groene R.U.M. stoel heeft een eigen unieke zee-achtige kleur.

Ze zijn bij Wehlers continu op zoek naar recyclebare materialen waar ze vervolgens producten van maken die er weer als nieuw uitzien. Voor het maken van de R.U.M. stoel wordt gebruikgemaakt van duurzame materialen. De plastic zitschaal is gemaakt van gerecycled plastic afval uit de maritieme industrie zoals visnetten, sleepnetten, touwen en dozen. Volgens de VN zijn de zogenaamde 'spooknetten' uit de oceanen goed voor zo'n 10% van al het zwerfvuil in de zee en veroorzaken ze problemen als 'spookvisserij' dat leidt tot gevangenschap en verstikking van zeedieren. De plastic grondstoffen voor de R.U.M. stoel zijn verzameld bij een aantal zeehavens, netfabrikanten en plastic inzamelaars over de hele wereld. 

Meer informatie:
Flinders
www.flinders.nl   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.