Prettige leefomgeving essentieel voor woongenot

De woning en de directe leefomgeving waren zelden zo belangrijk als nu. Door het coronavirus is iedereen opeens veel thuis, krijgen kinderen tijdelijk thuis les en moet er tussendoor ook vanuit huis worden gewerkt. Het woongenot ligt daarom nu onder een vergrootglas. Is er voldoende ruimte in huis om je even terug te trekken, is er een terras of balkon, kan je een ommetje maken door het groen in de buurt, is er weinig geluidsoverlast waardoor het thuiswerken makkelijk gaat en zijn er voldoende winkels en andere faciliteiten in de buurt waardoor je dichtbij huis kan blijven?

Aan de Kanaalweg 19 in Heiloo staat dit optrekje te koop. Uit het woononderzoek van ABN/Amro blijkt dat 39,1 procent van huurders in de vrije sector liever een koopwoning heeft. FOTO FUNDA

In een publicatie van ABN/Amro worden het belang van de leefomgeving besproken en de resultaten van een enquête onder huurders van sociale- en vrije sectorhuurwoningen. Huurders is gevraagd hoe zij kijken naar hun woning en de directe leefomgeving. Uit de enquête blijkt dat zij de grootte van de woning en de leefomgeving zoals groen in de directe nabijheid en geluidsoverlast het belangrijkst vinden. Dit zijn factoren waarbij vastgoedeigenaren en projectontwikkelaars een belangrijke rol kunnen spelen.

Uit het woononderzoek blijkt dat 39,1 procent van huurders in de vrije sector liever een koopwoning heeft en ruim 20 procent een sociale huurwoning prefereert. De overige 38,4 procent van de huurders in de vrije sector woont wel naar tevredenheid in hun vrijesectorhuurwoning. Meer dan 60 procent van de vrijesectorhuurders woont dus liever in een ander type woning dan waar ze nu wonen. Dit geeft aan dat verhuurders van huurwoningen uit de vrije sector meer moeten doen om de meerwaarde van hun woningen te verhogen.

Lees hier het complete rapport.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.