100% gerecycled glas waarvan klanten mogen verwachten dat ze een leven lang meegaan

De Scandinavische idealen zitten diep verankerd in de waarden van Iittala. Al meer dan 100 jaar is Iittala koploper in blijvend design en komt het op tegen de wegwerpcultuur. Het Finse merk introduceert een nieuwe collectie designs, geproduceerd van 100% gerecycled glas in de eigen glasfabriek.
  De nieuwe collectie van het Finse merk. 

Duurzaamheid heeft altijd aan de basis gelegen van Iittala. De uitgangspunten van Iittala's ontwerpen zijn tijdloos design, kwaliteit en functionaliteit. Mensen mogen verwachten dat de designitems van Iittala een leven lang meegaan en dat de ontwerpen nooit uit de mode raken.

Unieke gerecyclede glazen objecten
Iittala heeft kennis van glas als productmateriaal. Met meer dan duizend kleurrecepten en een uitgebreid kleurenpalet, is Iittala's expertise op het gebied van kleur uniek in de wereld. De bekwame ambachtslieden die in de glasfabriek van Iittala werken, zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om glas te produceren. In het voorjaar van 2019 werd de glasfabriek van Iittala een van de eerste producenten die glazen volledig van restglas vervaardigen.

Deze herfst introduceert Iittala een nieuwe collectie van special editions, volledig gemaakt van restglas uit de glasfabriek van Iittala. Deze gelimiteerde collectie bevat iconische ontwerpen, zoals de Alvar Aalto vaas (160 mm), de Alvar Aalto theelichthouder (60 mm), het Kastehelmi drinkglas (30 cl), de Kastehelmi theelichthouder (64 mm) en het Raami drinkglas (26 cl).  

De kleuren van deze collectie, die afhangen van het restglas dat is gebruikt tijdens de productie, variëren van koele zeeblauwe tinten tot rustige groene tinten. Elk gerecycled glazen object is uniek, wat betekent dat het minieme zichtbare imperfecties kan hebben zoals kleine bubbeltjes, die zijn ontstaan tijdens het recycleproces. Verder zijn de producten van restglas even duurzaam, helder en kwalitatief als objecten die zijn gemaakt van zuiver materiaal.


Glas in zeegroene kleur.

Besparing van energie en natuurlijke hulpbronnen
Gerecycled glas bespaart het gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen. In de glasfabriek van Iittala wordt al het restglas hergebruikt of gerecycled. Restglas ontstaat tijdens de nabewerking van mondgeblazen glas, het gieten van gesmolten glas en de kwaliteitscontrole als het item niet aan de strenge kwaliteitsvoorwaarden voldoet.

Het langetermijndoel van Iittala is om al het afval dat tijdens de vervaardiging ontstaat, te hergebruiken of te recyclen; of het nu van de fabriek komt, de winkels of kantoren. Daarnaast helpt Iittala zijn partners door het ontwikkelen van recycling en terugwinnende processen.
  
Toegewijd aan het nastreven van duurzame keuzes
Iittala houdt rekening met duurzaamheid tijdens alle processen: van het ontwerp, de inkoop tot de uiteindelijke verpakking. Objecten worden gemaakt van veilige, heldere en duurzame materialen die recyclebaar, herbruikbaar of terugwinnend zijn. Iittala streeft er tevens naar om het gebruik van plastic te minimaliseren in de verpakking. Bijna alle items zijn verpakt in recyclebare kartonnen dozen. Het streven is om in de toekomst enkel verpakkingen te gebruiken die 100% hernieuwbaar zijn - met voorkeur voor gerecyclede en herbruikbare materialen.

Iittala is ervan overtuigd dat iedereen het dagelijks leven kan verrijken. Gedreven door de ambitie om verandering te bereiken, is Iittala vastbesloten om duurzame items te ontwerpen, zich te focussen op circulaire producten en diensten, koolstofneutrale handel te behalen en een positieve impact te creëren.

Meer informatie:
Iiitala
www.iiitala.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.