Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Herman van der Lelie van het gelijknamige gordijnenatelier:

"Door inzet kleine vrachtauto's kunnen we schoner rijden en strakker plannen"

Al bijna 65 jaar is Gordijnenatelier Van der Lelie een begrip als het gaat over het confectioneren van raamdecoratie. "Wij verwerken aangeleverde stoffen tot interieurproducten", vertelt Herman van der Lelie. "Zo maken we diverse soorten gordijnen en vouwgordijnen, maar ook andere producten van zacht textiel zoals spreien en kussens.
Confectie is gedetailleerd vakmanschap, desondanks mogen we ons met ongeveer 300 medewerkers tot één van de grotere ateliers van de Benelux rekenen. Onze producten worden door onze klanten in heel Europa verkocht", legt Herman uit. Samen met zoon Sjoerd staat hij aan het roer van het familiebedrijf dat sinds 1956 actief is.


Eigenaar Herman van der Lelie.

"In samenwerking met WoonTotaal hebben wij een online productmodel", gaat Herman verder. "Klanten kunnen hier volledig hun gordijnen naar wens virtueel zien en bestellen. Wij krijgen dan de bestelling binnen en in ons atelier in Roemenië of Nederland gaan ze gelijk aan de slag. Wij proberen met onze orderverwerking een echte trendsetter te zijn, blijven ons vernieuwen op dat gebied. Als het gaat om de trends zijn wij daar een echte volger in. Onze kracht is om zo goed mogelijk in te spelen op de actuele situatie in de markt."


Het wavegordijn is de trend.

Wavegordijn

Herman laat weten dat er altijd een blijver en een nieuwkomer is op het gebied van trends bij raamdecoraties. "Sinds drie jaar is het wavegordijn een trend die niet meer weg te denken is in moderne huizen. Een gordijn dat eigenlijk zweeft aan de roede. Hier spelen wij met ons atelier dan ook op in om zo de beste wavegordijnen te kunnen confectioneren. Daarnaast is het sinds kort ook steeds gebruikelijker om gekleurde hardware te gebruiken om de gordijnen aan op te hangen. De meest gevraagde kleur daarin is vooralsnog zwart."

Klassieker
"Maar zoals bij alle mode en dus ook bij woonmode blijft er altijd een klassieker in trek. Als het gaat om de raamdecoratie is dit de vlinderplooi. Men blijft hier voor kiezen."
Herman ziet de vlinderplooi voorlopig ook nog niet verdwijnen uit de interieurs. "Het is een makkelijke, vriendelijk ogende plooi en al zolang op de markt, deze is een echte blijver."


Vijf van de elf nieuwe vrachtwagens.

Transport
Sinds 1 augustus heeft het bedrijf ook het internationale transport in eigen beheer. "Voorheen hadden wij een nauwe samenwerking met een internationale transporteur die onze producten van het atelier in Roemenië naar onze Nederlandse klanten bracht. Nu wij sinds deze maand 11 eigen kleine vrachtwagens in beheer hebben, kunnen wij schoner rijden en strakker plannen. We hebben daardoor ook niet te maken met weekendsluitingen. Neem bijvoorbeeld Oostenrijk waar in de weekenden niet met 'zware' vrachtwagens mag worden gereden. Met kleine vrachtauto's kunnen we ook op zaterdag en zondag door dat land rijden. En nieuwe wagens rijden schoner en bovendien compenseren wij de CO2 al wat jaren door, in samenwerking met Trees for All, per gereden rit een aantal bomen te planten", besluit Herman.

Meer informatie:
Gordijnenatelier van der Lelie
www.vanderlelie.nl