Te zien in showroom Enschede en tijdens vakdagen DWI

Volop kleur in de nieuwe collectie van Hartman: ''Eco is een belangrijk speerpunt"

Tuinmeubelspecialist Hartman lanceert voor het nieuwe tuinseizoen van 2021 een collectie met volop kleur. Frisse pastelkleuren, zachtroze en -beige zijn terug te vinden in de diverse materiaal lijnen van Hartman, zoals aluminium, kunststof en all-weather stof. Ook de bruintinten komen helemaal terug, maar dan in nieuwe stijl.

Men vindt het buitenleven belangrijk, helemaal in de afgelopen maanden en daarin spelen de veranda en overkapping een steeds grotere rol. Daar speelt Hartman op in met een speciale verandalijn voor sierkussens. Deze collectie is rijker qua stoffen en luxer qua afwerking. De kussens zijn specifiek geschikt voor onder de overkapping, niet om zomaar in de regen op de loungeset te laten liggen. Bovendien is deze collectie heel kleurrijk. De consument kiest voor kleur, zeker in de aankleding en decoratie. Het mag zonnig ogen.

De mix van binnen en buiten is een trend die blijft. Indoor trends worden gekopieerd naar het buitenleven, de sfeer wordt doorgetrokken. ''Momenteel zien we de combinatie van loungen en dining volop. Daarom bieden we ook complementaire sets die onderling uitwisselbaar zijn. Ook de indoortrend van pastel en zachte gekleurde banken wordt voorzichtig doorgetrokken naar buiten in de nieuwe all-weather collectie.''

''De populaire zwarte staal look is buiten terug te zien in zwarte aluminium onderstellen van stoelen en tafels. Indoor speelt dit thema al enkele jaren, met stalen taats deuren en zwarte kozijnen.'' Voor outdoor past Hartman dit ook toe, door deze zwarte staal look (maar dan van aluminium, zodat het in weer en wind mooi blijft) te combineren met warm en levendig teakhout. Een tafel met zwart onderstel en een houten tafelblad is dan ook een krachtig statement en past bij de moderne look.

Eco is een belangrijk speerpunt voor Hartman. De kunststof productie vindt plaats in Nederland en het kunststof van de meubelen is nu al volledig recyclebaar. Vorig jaar werd de Green Valley gelanceerd; een stoel gemaakt uit volledig gerecycled materiaal. ''We zijn bezig met de communicatie rondom eco, zodat onze aanpak ook helder is voor de klant. Elk jaar zetten we een stap, om uiteindelijk volledig eco-friendly te produceren. Het is een onderwerp dat ook enorm leeft bij de consument.''

Bijzonder is dan ook de samenwerking met Seaqual, waar gedumpt plastic afval uit de zee wordt gevangen door vissers en ingeruild voor nieuwe visnetten. Zo wordt het afval ingezameld en gerecycled tot hoge kwaliteit garen. ''Het garen gebruiken we voor onze kussens. Een heel mooie samenwerking waar we heel blij mee zijn. Gelukkig hebben zich meer grotere bedrijven, waaronder kledingmerk Gant, aangesloten bij dit initiatief.''

Deze nieuwe collectie is te zien in de Hartman showroom in Enschede. Het deel van de collectie dat hier gepresenteerd wordt, kan Hartman uit voorraad leveren in de zomer van 2021. Het Hartman team nodigt u ook van harte uit op de najaarsvakbeurs in De Woonindustrie te Nieuwegein, die in september zal plaatsvinden.

Meer informatie:
Hartman
info@hartman.nl 
www.hartman.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.