Van docent naar agent voor textielmerken

Jan van Slooten: "Ik ben voortdurend op zoek naar duurzame kwaliteit"

Een ondernemer is altijd op zoek naar mogelijkheden in de markt. De ene doet dit op zijn manier en de andere volgens een bepaalde filosofie. Zo ook Jan van Slooten. Aan de hand van zijn eigen talent is hij op zoek gegaan naar het bekende gat in de markt, dat hij al snel gevonden. Naast zijn werk als docent is hij een agentschap begonnen en vertegenwoordigd onder andere het textielmerk Hefel."Ik gaf les op het HMC in Rotterdam en ondervond hier dat er weinig werd gedoceerd over textiel. Ik ben toen op zoek gegaan naar een oplossing, wilde de leerlingen een goede basis meegeven voor hun toekomst", aldus Jan. Maar jan was ervan overtuigd dat lesgeven over textiel zonder eigen ervaring niet de juiste weg was. Naast zijn werk als docent is hij toen een agentschap begonnen. "Als agent heb ik mijn ervaring op gedaan om op een praktische manier les te geven aan de leerlingen."

Sinds Jan zich aan het verdiepen is in de textielindustrie blijft hij zoeken naar de beste kwaliteit. "Ik blijf doorzoeken naar de beste en duurzaamste kwaliteit, omdat dit van groot belang is in onze huidige maatschappij. Het is belangrijk dat leerlingen daar ook les in krijgen, in duurzaamheid."

Hefel
"Sinds kort mag ik me agent noemen voor Hefel, een Oostenrijkse weverij. Deze weverij is een van de weinige of misschien zelfs de enige nog in Europa die alles op traditionele wijze doet. Ze produceren en weven alles zelf van begin tot eind. Al meer dan 110 jaar ervaring hebben ze in huis, dat is niet niks", vertelt Jan vol enthousiasme. 

Tencel
Bij het produceren en verwerken van textiel komt veel kijken. Al wordt er alleen al gekeken naar het watergebruik, dit is alles behalve duurzaam. "Bij biologisch katoen wordt er gemiddeld 10.000 liter water gebruikt per kilometer, bij Hefel doen ze dit anders. Ze hebben een textielsoort dat zij produceren, dat maar 20% water verbruikt van de productie van katoen, genaamd Tencel."

Tencel is een relatief nieuwe stof in de beddengoed branche. Het duurzame materiaal kent een aantal grote voordelen, waardoor het erg geschikt is voor bijvoorbeeld een dekbedovertrek. Een natuurlijke kunstvezel die afkomstig is van houtpulp van eucalyptusbomen en andere loofbomen. Deze groeien in speciaal daarvoor aangelegde bossen die worden beheerd volgens de voorschriften van het FSC-keurmerk voor verantwoord bosbeheer. 

"Tencel wordt veel gebruikt bij matrassen en beddengoed, dit omdat het goed ademt bij warme temperaturen. Het geeft een goede ventilatie en zorgt op deze manier voor een duurzame nachtrust."

Meer informatie:
Habitare Agenturen
Jans van Slooten
Habitare.agenturen@gmail.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.