Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Meubelverhuurbedrijf gaat als eerste circulaire meubels en woonaccessoires aanbieden

Als eerste meubelverhuurbedrijf gaat KeyPro inrichtingen met circulaire meubels en woonaccessoires aanbieden.

Volgens oprichter en eigenaar Willem Straat, is het verhuren van meubelstukken in principe al circulair. "Onze meubelstukken krijgen telkens een nieuwe bestemming. Met de extra mogelijkheid om circulaire meubels te huren doen we daar nog een schepje bovenop.”
In de zakelijke branche, zoals hotels en kantoren, is circulariteit al bekend. Maar achter de voordeur bij mensen thuis nog niet. “We willen circulariteit naar de woonkamer halen. Mensen bewust maken dat afval ook een grondstof kan zijn voor nieuwe toepassingen en dat producten hergebruikt kunnen worden.”KeyPro is al 10 jaar het startpunt voor bedrijven als het gaat om meubelverhuur. Hierbij helpt zij o.a. (internationale) bedrijven met de inrichting van tijdelijke woningen van medewerkers, maar ook woningcorporaties bij tijdelijke huisvesting van bewoners gedurende renovatiewerkzaamheden bij verduurzamingsprojecten.

Volgens Straat wordt er al voldoende geproduceerd en gaat deze (over)productie ten koste van mens en milieu. “Daarom bestaat ons nieuwe label CircularLiving alleen uit meubelstukken gemaakt van gerecyclede en/of recyclebare materialen.”

Samenwerking Douwe Egberts
Als aftrap heeft KeyPro een conceptkamer ingericht in het Experience Center, gelegen naast het hoofdkantoor, van Jacobs Douwe Egberts Professional in Utrecht. Hier kan de zakelijke markt kennismaken met de verschillende koffieopties én de duurzaamheidsvisie van het koffiemerk. Bas Anneveldt, mede-eigenaar KeyPro: “Veel bedrijven zijn volop bezig met circulariteit. Nederland wil in 2050 een circulaire economie zijn. Een economie zonder afval, waarbij alles draait op herbruikbare grondstoffen. In 2030 moeten we al 50% minder primaire grondstoffen - mineralen, metalen en fossiel - gebruiken. Daarom willen we bedrijven enthousiast maken om de huidige circulaire transitie op de werkvloer door te zetten naar de woonkamer. Het bedrijfsleven kan hierbij een belangrijke schakel zijn. Met als ultieme doel: meer bewustwording creëren bij mensen thuis.”Verbinder van circulaire merken
Anneveldt: “De markt is nog niet zo ver dat er veel circulair aanbod is. Het is dus vooral veel pionieren. Als KeyPro willen we een verbinder zijn tussen circulaire interieurmerken en afnemers.” Van grote gevestigde Nederlandse merken als Auping (ontwikkelaar en producent van het eerste volledig circulaire matras ter wereld) tot meer niche designlabels als het Amsterdamse Occony (meubilair van afvalpapier), Donar (fauteuils van gerecyclede PET-flessen) en Walra (huistextiel van 100% gerecycled katoen en PET-flessen). Aangevuld met circulaire woonaccessoires, zoals tafellampen van gerecycled en recyclebaar glas en kandelaars van restmaterialen van oude schoolstoelen.

Anneveldt: “Auping en Occony bieden de mogelijkheid om de producten na de technische levensduur terug te nemen, zodat de grondstoffen opnieuw ingezet kunnen worden. Zo houden we de hele productieketen gesloten; een circulaire economie.”

Meer informatie:
KeyPro
www.keypro.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven