Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DecoLegno vestigt hoofdkantoor op HoogTij

HoogTij, de havenlocatie van de Zaanstreek en Metropoolregio Amsterdam, blijkt een aantrekkelijke locatie voor bedrijven uit de Nederlandse interieurindustrie. Ook DecoLegno gaat zich hier definitief vestigen, en heeft onlangs een perceel grond in eigendom gekregen. Daarmee is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van een eigentijds en duurzaam hoofdkantoor.



Voor de ontwikkeling van een nieuw hoofdkantoor heeft DecoLegno onlangs een perceel grond van 3350 m² op HoogTij in eigendom gekregen. Tien jaar geleden werd DecoLegno in Zaandijk opgericht door Patrick Leering, Guido Hofman en Annemarie Wallenburg. Als exclusief leverancier van de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf is het bedrijf inmiddels een gevestigde naam bij architecten, interieurbouwers en meubelmakers. Dit jaar wordt het 10-jarig jubileum gevierd, en met de plannen voor de ontwikkeling van een nieuwe bedrijfslocatie op HoogTij gaat het bedrijf een nieuwe fase in.

HoogTij is een centraal gelegen locatie met bedrijfskavels in het industriële hart van de Zaanstreek en Metropoolregio Amsterdam. Het gebied is volop in ontwikkeling en er zijn ambitieuze plannen voor verduurzaming en een circulair bedrijfsleven. Eind 2018 opende het nieuwe hoofdkantoor van interieurbedrijf Zuiver haar deuren. En dat was misschien wel dé grootste trekker voor andere partijen uit de interieurindustrie om zich ook op deze locatie te willen vestigen.

Respect voor het karakteristieke Zaanse landschap
De plannen voor het nieuwe hoofdkantoor van DecoLegno zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gemeente Zaanstad, Bouwkundig adviesbureau B22 en Nunc Architecten. Met respect voor de omgeving en de zichtlijnen naar het karakteristieke Zaanse landschap is een gebouw ontworpen dat beantwoordt aan de hedendaagse eisen met betrekking tot duurzaamheid en design.

“Het gebouw zorgt door de herkenbare kapvorm, en de duidelijke entree voor een expressieve beëindiging van de straatwand. Door deze entree en het grote venster dat zicht geeft op de showroom ademt de nieuwbouw DecoLegno”, aldus de heer Brunsmann van Nunc Architecten.

“Het ontwikkelperspectief van HoogTij, de centrale ligging én de aanwezigheid van andere interieurbedrijven was voor ons van doorslaggevende betekenis om te kiezen voor deze locatie. Het is de ambitie om in het 2e kwartaal 2022 het nieuwe hoofdkantoor te betrekken”, aldus Guido Hofman van DecoLegno.

Meer informatie:
DecoLegno
www.decolegno.nl 

Publicatiedatum: