Herman Miller verbetert de Embody-stoel om aan verwachtingen van gamers te voldoen

Logitech G, een merk van Logitech en Herman Miller hebben een nieuwe reeks hoogpresterend gamingmeubilair en accessoires onthuld, waaronder de Embody-gamingstoel, de eerste echte ergonomische stoel in de branche.De Embody-gamingstoel is gebaseerd op de iconische Herman Miller Embody-stoel, die de norm bepaalt voor drukverdeling, natuurlijke stabilisering en ondersteuning voor een gezonde beweging. De stoel werd aangepast om te voldoen aan de vereisten van professionele gamers en streamers. Naast de Embody-gamingstoel brengen de twee bedrijven een in de hoogte verstelbaar bureau en een monitorarm naar de gamingmarkt.

“Samen met Logitech G bestudeerden we e-sports-atleten en professionele gamers om te zien hoe we hun prestatie konden verbeteren en hen konden helpen om beter zorg te dragen voor hun lichaam tijdens het gamen. We stelden vast dat gamers verschillende houdingen aannamen in stoelen, wat een negatieve impact had op hun prestatie, en in de loop van tijd hun gezondheid kon schaden,” zo zegt Tim Straker, Chief Marketing Officer bij Herman Miller. “We moesten een oplossing vinden die gamers helpt om hun ideale houding gedurende lange perioden aan te houden, zodat ze comfortabel kunnen zitten en zich op belangrijke momenten volledig kunnen blijven concentreren. Dit assortiment van gamingproducten doet dit en nog veel meer.”

Herman Miller en Logitech G hebben verschillende stoelontwerpen van Herman Miller getest bij gamers en de Embody-stoel werd verkozen als het perfecte platform om een gamingstoel op te baseren. Een typische e-sport-atleet en streamer zit tot wel drie keer zo lang aan een bureau als een typische kantoormedewerker. Daarnaast stelden we vast dat een groot aantal gamers ontevreden was met het comfort en de ergonomie die werden geboden door traditionele gamingstoelen die eerder gericht zijn op esthetiek. Bijgevolg is er een aanzienlijke prestatievermindering als het gevolg van de fysieke uitdagingen die komen kijken bij letsels als het gevolg van repetitieve bewegingen.

Lees bij Herman Miller het gehele persbericht.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven