Ferbyn klaar om markt te bestormen

Nine Bootsma: "Juist in deze tijd kan een gezamenlijke fotocollage voor binding zorgen"

Na een jaar van voorbereiding en testen, is het bedrijf Ferbyn (spreek uit als ferbien) klaar om de markt te betreden. De jonge onderneming maakt unieke fotocollages voor bedrijven, om trots en de bedrijfsidentiteit zichtbaar te maken.

Eigenaar Nine Bootsma: "Kantoor is de plek om te inspireren. Daar laat je zien waar je als organisatie voor staat, waar je trots op bent. Wij maken collages van teams, projecten of bijvoorbeeld producten. Met Ferbyn brengen we een nieuw collagesysteem op de markt, waarbij flexibiliteit belangrijk is. Bedrijven zijn immers dynamisch en veranderen. Een collage moet mee kunnen veranderen." Waarom Ferbyn?
Het idee om Ferbyn op te richten is ontstaat toen Nine bij haar voormalige werkgever Douwe Egberts werkte. "Ik bezocht veel bedrijven en zag weinig ‘trots’ aan de muur. Ik verwachtte foto’s tegen te komen van bijvoorbeeld projecten, mijlpalen of medewerkers, maar dat was vaak niet zo. Terwijl wanddecoratie een grote rol kan spelen als je de identiteit van je bedrijf uit wilt stralen naar je medewerkers en bezoekers."Verbindstukken
De originaliteit zit hem vooral in de roestvrijstalen verbindstukken (foto hierboven), tussen de lijsten in. Deze zijn in 2018 ontwikkeld en een jaar later zijn de patent- en modelrechten toegekend.

"Dankzij deze verbindstukken is de collage flexibel. Er kunnen namelijk lijsten vervangen of toegevoegd worden aan de onder- of zijkanten", ligt Nine Bootsma toe. Zo kunnen nieuwe collega’s of projecten makkelijk worden toegevoegd.

De lijsten zijn van aluminium (voor een industriële look) of plexiglas (voor een glossy uitstraling) en worden onderling verbonden met de verbindstukken. Door deze constructie hoeft er minimaal in de muur geboord te worden.

Vliegende start
Nadat Ferbyn haar patent ontving, heeft zij direct geslaagde pilots geleverd bij een accountantskantoor en scholengemeenschap, waar veel positieve reacties op kwamen.

"Vanaf dat moment wisten we dat we iets bijzonders in handen hadden. Hetzelfde jaar zijn we geselecteerd voor Designer District in Rotterdam. We kregen een plek voorbehouden aan jonge bedrijven met een nieuw innovatief product", zegt Nine.Van fotografie tot installatie
Goede foto’s zijn de basis van een goede collage. Ferbyn maakt gebruik van bestaande foto’s van de klant of verzorgt de fotografie met een sterk netwerk van fotografen en grafische vormgevers. Nadat de collage is ontworpen, wordt de montage op locatie verzorgt.Verschuiving binnen kantoorfunctie
Ten slotte denkt Nine dat de functie van kantoor zal veranderen: "In de nieuwe realiteit werken we meer thuis. En werk je wel op kantoor dan ontmoet je waarschijnlijk minder collega’s. Dit kan een negatief effect hebben op de binding met het team.

Ik verwacht dat kantoor de plek wordt om te verbinden en te inspireren. Juist dan denk ik dat een gezamenlijke collage erg gaaf is en voor binding zorgt."

Meer informatie:
Ferbyn
nine@ferbyn.nl 
www.ferbyn.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.