Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

50-jarig werkjublieum bij meubelfabriek Castelijn

Als 16-jarige begon Jan van Haastregt in 1970 bij de meubelfabriek van Castelijn, die toen nog aan de Zuidweg in het eigen Rijpwetering zat. Maandag ging hij als 66-jarige met pensioen.


FOTO FACEBOOK

Op bedrijventerrein De Lasso in Roelofarendsveen ging dit niet onopgemerkt voorbij. Op 66-jarige leeftijd verliet Jan de meubelfabriek om zo van zijn pensioen te gaan genieten. Hij mocht verschillende vlaggen hijsen met de tekst '50 jaar Jan'en een hoek van de fabriekshal was omgedoopt tot de 'Jan Haas ijzerhoek'.

Jan Haas is nu eenmaal zijn bijnaam en de hoek met metaalbewerkingsapparatuur was zo’n beetje van hem. Het bedrijf mag dan bekend staat om zijn tijdloze houten meubelen voor woonhuizen en de wat luxere kantoorruimtes, vaak bevatten die een metalen, verstevigend frame. En voor dat ’ijzerwerk’ tekende Jan maar al te graag. "Naast hout bewerken kon hij ook ijzer lassen, zagen en boren; hij was echt multi-inzetbaar", legt Coen Castelijn, een van de directeuren, uit aan het Leidsch Dagblad. "En uit het goede hout gesneden."

Lees hier het complete artikel. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven