Kast gemaakt van honderden luciferdoosjes

Wie op zoek is naar een originele kast: verzamel een hoop lege doosjes. Diederik Schneemann van het gelijknamige Studio Schneemann heeft onlangs een kast ontworpen en gemaakt bestaande uit lege luciferdoosjes Verzamelingen

"Ik werk over het algemeen altijd van uit een eigen creatie drang met als startpunt een bestaand gegeven. Dat kan bijvoorbeeld een iconisch ontwerp zijn van iemand anders, of een daadwerkelijk bestaand object. Je kunt van zo veel verzamelingen iets maken maar het moet wel ergens over gaan", laat Diederik weten.

"We zijn er met twee man acht weken in totaal aan bezig geweest. Doosjes vinden, doosjes leegmaken, sorteren, patronen maken en dan de passende de kern maken. En dan plakken." Inmiddels zijn twee van de vier kasten al geplaatst bij liefhebbers van zijn werk en in een galerij.

Op zoek naar nieuwe, interessante materialen om mee te werken, stuitte Schneemann op een aantal oude, afgedankte en unieke collecties die in de loop van de jaren, vaak decennia lang, door mensen werden gekoesterd.
Dergelijke verborgen collecties, zoals luciferdoosjes, spelden, ansichtkaarten, smurfen of parfumflesjes vertegenwoordigen een ander soort waarde dan dure materialen zoals marmer of brons.

Deze collecties die als grondstof werden gebruikt, bleken voor hem veel inspirerender om mee te werken. Diederik zoekt een unieke kwaliteit in verzamelde items en laat ze zien in een aantal geheel nieuwe designstukken, waardoor een nieuwe realiteit, een nieuwe betekenis wordt gecreëerd.

Meer informatie:
Diederik Schneemann
Hugomolenaarstraat 49a
3022 NP Rotterdam
info@studioschneemann.com  
www.diederikschneemann.com    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.