Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opblaasbare meubelen te zien op Design Market

Sinds de oprichting in 2002 is de Brussels Design Market uitgegroeid tot de grootste designmarkt in Europa. Zij heeft in rap tempo een plaatsje veroverd op de internationale kalender van ‘niet te missen’ vintage design-evenementen.



De Brussels Design Market is erin geslaagd om ondanks deze sterke groei haar unieke karakter, dat wel wat weg heeft van een vlooienmarkt, te behouden. Het evenement trekt jaarlijks steeds meer bezoekers en heeft zich ontwikkeld tot een ware ontmoetingsplaats, waar handelaren, verzamelaars, ontwerpers en liefhebbers van design naartoe komen om exclusieve stukken op de kop te tikken. In de loop der jaren is het aanbod aan koopwaar op deze markt fors toegenomen. Handelaren uit heel Europa bieden bezoekers een gevarieerd scala aan producten aan in de stijlen en trends die hun stempel op de twintigste eeuw hebben gedrukt. Bezoekers vinden er originele en iconische designitems uit onder meer Italië, Frankrijk, Amerika en Scandinavië, van de hand van toonaangevende ontwerpers zoals Sottsas, Le Corbusier, Earmes, Jaconsen en Panton.  Naast iconische stukken zijn er op de Brussels Design Market echter tegen betaalbare prijzen ook volop exclusieve, anonieme designitems te vinden.

Tijdens de Brussels Design Market zal er een speciale tentoonstelling worden gewijd aan de opblaasbare meubelen van de vooruitstrevende ontwerper Quasar Khanh. Speciaal voor deze gelegenheid zullen er zeldzame stukken uit de originele collectie tentoongesteld worden! Benoît Ramognino, kunsthandelaar en eigenaar van de galerie Velvet, zal de complete ‘Aerospace’-collectie presenteren, de eerste serie oplaasbare meubelen die ooit ontworpen werd, evenals de eerste conceptauto uit de geschiedenis, de ‘Quasar Unipower’. Quasar Khanh behoort tot de meest toonaangevende ontwerpers van de twintigste eeuw. In zijn iconische Aerospace-collectie wist hij de essentie van het vernieuwende design van de jaren ’60 en ’70 te vangen: een frisse wind die alle historishe en culturele referenties wegblies om een alternatieve wereld te creëren doordrenkt van een geweldig utopia. Deze voortuitstrevende ontwerpen symboliseren daarnaast de opmerkelijke carrière van deze bouwkundig ingenieur, die zich er nooit van heeft laten weerhouden zijn wildste ideeën werkelijkheid te maken, zowel op het gebied van mode, meubelen en auto’s als stedenbouw en zelfs vliegende schotels.

Meer informatie:
Brussels Design Market
www.designmarket.be

Publicatiedatum: