Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuwe regiomanager Concepts & Companies treedt in de voetsporen van Jos Stelling

Concepts & Companies (C&C), de franchisegever van Colors@Home en Voor Verf en Wonen waarbij circa 235 winkels zijn aangesloten, heeft een nieuwe regiomanager aangesteld die Jos Stelling opvolgt. Laatstgenoemde gaat per 1 september van een welverdiende pensioen genieten, Henk Jongenelen treedt in zijn voetsporen.

Jongenelen is geen onbekende in de interieurwereld, hij was meer dan 22 jaar actief voor de Detail Management Groep (DMG), bekend van formules als Deco Home en Verf & Wand.

De komende en gaande man: Henk Jongenelen (l) en Jos Stelling.

Met ingang van 1 augustus gaat Henk Jongenelen aan de slag als regiomanager voor de regio noord-oost waarbij hij de aangesloten winkels actief in de woninginrichting en meubelenbranche bezoekt. "Henk kent de branche als zijn broekzak, omdat hij namens DMG vele jaren werkzaam geweest is op het gebied van marketing en commercie", vertelt franchisemanager Paul van Kolfschoten van C&C. "Hij heeft in die hoedanigheid 'onze wereld' zien veranderen. Mede door zijn inzet was DMG lange tijd een grote speler in de wereld van de verf- en behangspeciaalzaken en woninginrichting. Zijn kennis stelt hem in staat een waardevol adviseur te zijn voor onze winkels. Zijn warme persoonlijkheid maakt van hem een prettige gesprekspartner", aldus Paul, die Henk van harte welkom heet binnen zijn team en uitkijkt naar een prettige samenwerking.

Henk op zijn beurt staat te popelen om te beginnen. "Waarom ik voor deze baan heb gekozen? Als retailman pur sang heb ik vele jaren ervaring met het begeleiden van zelfstandige ondernemers in de retailbranche. Daarna heb ik een tijdje als vertegenwoordiger gewerkt. Ook erg leuk, maar ik miste toch het adviseren van de ondernemers in de totale breedte van hun bedrijfsvoering. Verder geloof ik sterk in de toegevoegde waarde van een franchiseclub. Vandaar dat ik erg blij ben dat de functie bij C&C op mijn pad kwam."

Een van de Colors@home-vestigingen die onder C&C vallen.

Wat zijn je verwachtingen?
"Er is in het afgelopen decennium heel veel gebeurd in retailland en dus ook in de wonen- en verfbranche. De opkomst van webshops, de crisis en nu weer corona. Wat steeds weer bleek is de veerkracht van de zelfstandige ondernemers. Ik verwacht dus zeker ook nu weer de nodige inventiviteit en flexibiliteit te ervaren die er altijd al was. Verder ben ik er nog steeds van overtuigd dat samenwerking en bundeling van kennis tot betere resultaten leidt. Ik kan niet wachten om weer samen met de ondernemer te kijken waar de mogelijkheden zitten om het nog beter te doen."

Heb je bepaalde doelstellingen?
"Mijn ultieme doel is om de continuïteit en het rendement van de aangesloten ondernemers te optimaliseren. Hoe dat te bereiken verschilt per ondernemer. Vanuit het collectief van C&C maatwerk leveren aan de ondernemers is mijn uitdaging. Daarnaast zal ik zeker proberen ondernemers die nog niet zijn aangesloten te overtuigen van de toegevoegde waarde van deelname in een van onze formules.

Wat heb je hiervoor zoal gedaan?
"Ik ben altijd in de retail actief geweest. Dat begon al op jonge leeftijd met een bijbaan bij de lokale supermarkt. Na mijn studie aan de HTS-confectie ben ik bij Wehkamp gaan werken op de kwaliteitsafdeling van confectie en schoenen. Daarna ben ik via In- en verkoopvereniging Beco de wonenbranche ingerold. Daar kwam ik ook voor het eerst in aanraking met franchising en formules en ontdekte ik hoe samenwerking tot synergie kan leiden. Via een tussenstap bij Van Loon Sealskin kwam ik bij DMG terecht. Daar heb ik vervolgens met heel veel plezier ruim 22 jaar gewerkt in meerdere functies (collectionering, marketing, ledenbegeleiding etc). Na die 22 jaar wilde ik iets anders gaan doen en ben vervolgens als vertegenwoordiger aan de slag gegaan bij Inside Blinds. Een Belgische leverancier/producent van hoogwaardige raambekledingsproducten. Erg leuk, maar... het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik miste het adviseren en begeleiden van ondernemers in alle facetten van hun onderneming en niet alleen op productniveau. Vandaar de stap naar C&C.

Is de wereld waarin je werkt veel veranderd in de loop der jaren?
"De afgelopen jaren is er heel veel veranderd. Zeg maar gerust dat er in Retail Nederland een revolutie heeft plaatsgevonden. Dat begon al vele jaren geleden met een stuk branchevervaging. Gordijnen en vloeren werden ook door de verf- en behangwinkels aan hun assortiment toegevoegd. De traditionele woninginrichting schroomde door deze ontwikkeling niet om ook behang en (in mindere mate) verf te gaan verkopen. Bouwmarkten kwamen sterk op en probeerden met het bieden van meer service steeds verder naar de speciaalzaak op te schuiven. Nog wat later betraden verfstunters en webwinkels de markt. Traditionele aankooppatronen veranderden daardoor volledig. Een proces dat nog volop aan de gang is. Wat echter al die jaren niet is veranderd is de passie, de flexibiliteit en inventiviteit van de ondernemers. Steeds weer zien ze kans om zich succesvol aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Vaak geholpen en ondersteund door de franchiseformule waarvan ze deel uitmaken."

Wat vind je het leuke van je vak?
"Retail verveelt nooit. Zoals gezegd; er verandert veel en continu, dus het wordt nooit saai. Het allerleukste blijft het contact met de ondernemers. Ondernemers helpen om het beste uit henzelf en de onderneming te halen geeft mij energie en enorm veel voldoening. Vandaar dat ik vol enthousiasme aan de nieuwe job begin", besluit Henk.

Henk feliciteren met zijn nieuwe baan? Stuur je gelukwensen naar famjongenelen@kpnmail.nl 

Meer informatie: 
Concepts & Companies
Oosteinde 35
3842 DR Harderwijk
(0341) 45 48 00
info@concepts-companies.nl
www.concepts-companies.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.